Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει ομελέτα με αγκινάρες .
ΥΛΙΚΑ
3-4 αγκινάρες
4 αυγά
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι (κατά προτίμηση φρέσκο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε τις αγκινάρες σε βραστό νερό ελαφρώς αλατισμένο και της κόβουμε σε κομμάτια (χρησιμοποιούμε τους πάτους από τις αγκινάρες και αν υπάρχουν και θέλουμε και τα πολύ τρυφερά εσωτερικά φύλλα). Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες για 1 λεπτό κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι το οποίο σοτάρουμε μαζί με τις αγκινάρες.