28 Απριλίου, 2025

To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς μπακαλιάρο με πάστα !

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει για την 25η Μαρτίου μπακαλιάρο μαγειρεμένο με διαφορετικό τρόπο απο τον κλασικό  , αλλά με πάστα.

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο μπακαλιάρου ( 1 περίπου κιλό ) παστό η κατεψυγμένο

1 φλυτζάνι λάδι πολύ καλής ποιότητας

2 μέτρια κρεμμύδια

2 δόντια σκόρδο

400 γραμμάρια κονκασέ ντομάτας

2 φύλλα δάφνη

Αλάτι

Πιπέρι

1/2 πάστα της αρεσκείας μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν χρησιμοποιήσουμε παστό μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζουμε πολύ καλά σε κρύο νερό το οποίο αλλάζουμέ τακτικά μέχρι να ξαλμυρίσει ο μπακαλιάρος. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο απλά τον αποψύχουμε καλά και τον στραγγίζουμε από όλα του τα νερά.

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια μερίδας . Παράλληλα σε μία φαρδιά κατσαρόλα η τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας , το αλάτι , το πιπέρι την δάφνη με μισό ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου ακόμη με σκεπασμένο το σκεύος. Κατόπιν προσθέτουμε τις μερίδες του μπακαλιάρου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για 10 – 15 λεπτά . Εντωμεταξύ έχουμε βράσει την πάστα της προτιμησής μας σε νερό με αλάτι. Σερβίρουμε αφού ανακατέψουμε την πάστα  με λίγη από την σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και με προσοχή για να μην διαλυθεί προσθέτουμε πάνω από την πάστα την ποσότητα του μπακαλιάρου.

Ο μπακαλιάρος μπορεί να σοταριστεί ελαφρά για περίπου 1 λεπτό απο κάθε πλευρά πριν μπει στην σάλτσα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή