To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς Μπακαλιάρο με γλυκοπατάτες,άγρια χόρτα και μπελτέ Μήλου και Μυζηθρόπιτα

Ο Βασίλης Παπικινός προτείνει  ,Μπακαλιάρο με γλυκοπατάτες,άγρια χόρτα με μπελτέ  Μήλου και Μυζηθρόπιτα γλυκιά  Μήλου.

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο μπακαλιάρου περίπου 1.200 -1.500 γραμ .

2 κιλά διάφορα φρέσκα χόρτα του βουνού πολύ καλά πλυμένα

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 γλυκοπατάτες σε φέτες

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

2 μεγάλες κουταλιές σούπας μπελτέ  Μήλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με τα ξερά και φρέσκα κρεμμυδάκια,και κατόπιν προσθέτουμε τον μπελτέ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί ο μπελτές .Προσθέτουμε τα χόρτα και κατόπιν προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό,μόλις τα χόρτα μαλακώσουν αρκετά (περίπου 10 λεπτά βράσιμο) προσθέτουμε τον μπακαλιάρο σε μέτρια κομμάτια και μαγειρεύουμε σε μέτρια ή και χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά ακόμη ,προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα κουρού
1 γιαούρτι κατσικίσιο 250 γραμ .
4 αυγά
400 γραμ. ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)
2 κουταλάκια σκόνη κανέλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός ή ραβδομπλέντερ την ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα και κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι την κανέλα και τέλος το ελαιόλαδο (κρατάμε λίγο για να αλείψουμε τα φύλλα κουρού). Προσθέτουμε επίσης την μυζήθρα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μείγμα .
Σε ένα ταψί που έχουμε κάνει επάλειψη με λίγο από το ελαιόλαδο απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού,κατόπιν το μείγμα της μυζήθρας και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο,κάνουμε επάλειψη με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια που επιθυμούμε και ψήνουμε για 30′ στον αέρα στους 180°
Αα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ