Ο Βασίλης Παπικινός προτείνει ,Μπακαλιάρο με γλυκοπατάτες,άγρια χόρτα με μπελτέ Μήλου και Μυζηθρόπιτα γλυκιά Μήλου.
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο μπακαλιάρου περίπου 1.200 -1.500 γραμ .
2 κιλά διάφορα φρέσκα χόρτα του βουνού πολύ καλά πλυμένα
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 γλυκοπατάτες σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 μεγάλες κουταλιές σούπας μπελτέ Μήλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με τα ξερά και φρέσκα κρεμμυδάκια,και κατόπιν προσθέτουμε τον μπελτέ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί ο μπελτές .Προσθέτουμε τα χόρτα και κατόπιν προσθέτουμε 3 φλυτζάνια νερό,μόλις τα χόρτα μαλακώσουν αρκετά (περίπου 10 λεπτά βράσιμο) προσθέτουμε τον μπακαλιάρο σε μέτρια κομμάτια και μαγειρεύουμε σε μέτρια ή και χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά ακόμη ,προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ