Ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει για αυτή την εβδομάδα Μοσχαράκι με κυδώνια.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό μοσχαράκι (σπάλα ή ελιά ή κιλότο)
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα η κομμένα χοντρά
2 δοντάκια σκόρδο
4 -5 μεγάλα κυδώνια καθαρισμένα κομμένα σε χοντρές φέτες
1 ξυλαράκι κανέλα
Αλάτι
πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
1/2 λίτρο λευκό κρασί ή 1 ποτήρι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μοσχάρι με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και κατόπιν το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. Σβήνουμε με το κρασί ή το κονιάκ ,σκεπάζουμε με νερό όλο το κρέας και μαγειρεύουμε για 1 ώρα με σκεπασμένο το σκεύος σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά μας,ταυτόχρονα τηγανίζουμε τα κυδώνια μας για ελάχιστο χρόνο και τα προσθέτουμε στο κρέας .Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 ‘ περίπου
Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων