Ο σεφ Βασίλης Παπικινός από τον “Αλευρόμυλο” της Μήλου, μαγειρεύει γαρίδες σπετσοφάι.
ΥΛΙΚΑ
10 γαρίδες Νο 1 η 2
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
2 πιπεριές κέρατα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 δοντάκια σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπελτέ
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα πολτοποιημένη ή τριμμένη
1 ποτήρι κρασί λευκό ή ένα μικρό ποτήρι ούζο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις γαρίδες και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μέτριες φέτες ή κύβους, σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε κατόπιν το σκόρδο Σοτάρουμε ακόμη 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο ,αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα και τον μπελτέ το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή,μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Ενημέρωση με άποψη έγκυρα και έγκαιρα. Καθημερινά ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για Μήλο, Κίμωλο και τα νησιά των Κυκλάδων