To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς χοιρινή τηγανιά

Ο Βασίλης Παπικινός προτείνει τώρα που “Μένουμε σπίτι” εύκολη τηγανιά χοιρινή με κρασί και κόλιανδρο ξερό.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό χοιρινό λαιμός ή σπάλα κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 +1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σφηνάκι λευκό ξύδι
3 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά σούπας ξερό κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ μαρινάρουμε το χοιρινό με το 1 ποτήρι λευκό κρασί και το ξύδι,προσθέτουμε τη δάφνη και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες ,το στραγγίζουμε χωρίς να το ξεπλένουμε, το βάζουμε σε πλατύ τηγάνι με το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς στην αρχή και κατόπιν σποραδικά με μια ξύλινη κουτάλα .Μετά από 15 -20 λεπτά σβήνουμε με το 2ο ποτήρι κρασί προσθέτουμε τον κόλιανδρο το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10′.  Συνοδεύεται με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες

 

SHARE