Ένα καλοκαιρινό πιάτο προτείνει ο σεφ Βασίλης Παπικινός. Κολοκύθια με αυγά , κρεμμύδι , ντομάτα και κάπαρι.
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα πράσινα κολοκύθια κομμένα σε μεγάλους κύβους
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή ντομάτα
Λίγη κάπαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμος (προεραιτικά)
4 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κολοκύθια με το κρεμμύδι σε σιγανή φωτιά για να μην τα κάψουμε ανακατεύοντας τα τακτικά Προσθέτουμε κατόπιν την ντομάτα,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον δυόσμο (προαιρετικά) και στο τέλος τα αυγά μαζί με την κάπαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να είναι έτοιμα τα αυγά. Προσοχή η κάπαρη προστίθεται πάντα στο τέλος.