27 Ιανουαρίου, 2023

Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Δύο «πρόσωπα» αναμένεται να εμφανίζει ο καιρός τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, εκτιμάται πως τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος, χωρίς ιδιαιτέρως χαμηλές θερμοκρασίες, εν αντιθέσει με την Πρωτοχρονιά, όποτε και αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Ο μετεωρολόγος  Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποίησε πως στην Ευρώπη έρχονται ψυχρές αέριες μάζες, οι οποίες θα επηρεάσουν το κλίμα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι πρώτες προβλέψεις αναφέρουν πως τα καιρικά φαινόμενα δεν θα είναι έντονα τα Χριστούγεννα, όμως, η μεσημβρινή ατμοσφαιρική κυκλοφορία διαφαίνεται πως θα επικρατήσει την Πρωτοχρονιά, προκαλώντας τσουχτερό κρύο και χιόνια.

«Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, βλέπουμε πως θα υπάρχει μια περεταίρω συσσώρευση κρύου στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης και τις επόμενες ημέρες θα δούμε εάν αυτές οι αέριες μάζες θα κατεβούν νοτιότερα ή όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναούτογλου.
Για τον ερχομό ενός οργανωμένου βαρομετρικού χαμηλού προειδοποιεί ο μετεωρολόγος  Κλέαρχος Μαρουσάκης.
«Ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο και αναμένεται να βαθύνει καθώς θα μετατοπίζεται προς την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου», γράφει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

«Tα στοιχεία να θέλουν ήπιο καιρό τα Χριστούγεννα και το κρύο με τα χιόνια να μας έρχονται την Πρωτοχρονιά», σημειώνει σε άλλη ανάρτησή του.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *