2 Δεκεμβρίου, 2023

Τι απαντά ο Ζαχαρίας Γκούτζας στους επικριτές του

Η συνέντευξη του προέδρου του Παμμηλιακού κ. Μιχάλη Βαμβακάρη στο Milos Voice άναψε φωτιές. Καθημερινά στο διαδίκτυο ανταλλάσσονται απόψεις κρίσεις και επικρίσεις .Ο Ζαχαρίας Γκούτζας επί μακρά σειρά ετών και μέχρι το περασμένο καλοκαίρι προπονητής του Παμμηλιακού παίρνει τη σκυτάλη και απαντά στον κ. Βαμβακάρη και σε άλλους επικριτές του.

Το Milos Voice στο πλαίσιο του αναγκαίου διαλόγου δημοσιεύει τις θέσεις του κ. Γκούτζα , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετεί. Εκτίμησή μας είναι ότι η ανταλλαγή χτυπημάτων” κάτω από τη μέση” ένα μόνο θύμα θα έχουν , τον Παμμηλιακό !!!! H ομάδα μας χρειάζεται όλες τις δυνάμεις της ενωμένες για να βρεί τον δρόμο της.

Ο κ.Ζαχαρίας Γκούτζας γράφει:

Κύριε Μαθιουδάκη, καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γισα την δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω με την αγαπημένη μου Μήλο, έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Μετά από οκτώ μήνες σιωπής, και αφού δέχθηκα και δέχομαι χυδαίες συκοφαντίες και άπειρη λασπολογία θέλω να απαντήσω στον λαλίλαστο πρόεδρο (κυρίως) και στον προπονητή της ομάδας.
Απαντώ λοιπόν στον πρόεδρο:

Κατέβηκα στη Μήλο πριν από 20 χρόνια, όχι ως συνταξιούχος, προκειμένου να συμπληρώσω το εισόδημά μου, αλλά ως προπονητής, για να δουλέψω με μεράκι, τότε που κανείς δεν ερχόταν, τότε που εσύ δεν γνώριζες καν αν υπήρχε Παμμηλιακός, και όταν το ανακάλυψες, είναι γνωτό τοις πάσι ότι ήσουν απέναντι και πολέμιός του. Είσαι πολύ όψιμος λοιπόν για να παριτάνεις και τον τιμητή του, μικρός και ανιστόρητος για ναμιλάς και να ακυρώνεις την ένδοξη ιστορία τουΠαμμηλιακού, μια ιστορία που γράφτηκε με πολύ κόπο και μεράκι από σπουδαίους αθλητές και ανθρώπους, παράγοντες και χορηγούς. Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποιους από αυτούς, ας με συγχωρήσουν οι υπόλοιποι: Μάλλης, Αιβαλιώτης, Ψαθάς, Νίνος, Πρεβενάς, Παλιός, Κυρίτσης Μιχάλης, Τσάνος, Τσερώνης, Καστρίτης. Το φρόνιμο θα ήταν, πριν γυρίσεις τη σελίδα να μελετήσεις τις προηγούμενες, για να ξέρεις που βρίσκεσαι, εσύ όμως όχι μόνο δεν το έπραξες, αλλά αντ΄αυτού, έκλεισες ολόκληρο το βιβλίο, γι αυτό, τα μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας όχι σε μένα, αλλά στους αυλοκόλακές σου.

Μαθήματα αθλητισμού και ειδικά ποδοσφαίρου και μάλιστα παιδικού, όχι στον άνθρωπο που με τα τότε μέσα έκανε την πρώτη οργανωμένη ποδοσφαιρική ακαδημία στις Κυκλάδες και που τώρα έχει τη μέγιστη τιμή να είναι τεχνικός διευθυντής στις αναπτυξιακές ηλικίες και όχι μόνο, σε μια από τις ιστορικότερες και σπουδαιότερες ομάδες, στον Πιερικό.

Πράγματι δεν υπήρχε συνεργασία πέρυσι μεταξύ των προπονητών. Δεν εξηγείς όμως γιατί, και ποιος ήταν αυτός που δημιουργούσε το πρόβλημα. Παρ΄όλα αυτά, γνωρίζουν τα παιδιά καθώς και οι γονείς (που προώθησα στην αντρική ομάδα με σχέδιο και όχι κατ΄ανάγκη όπως γίνεται τώρα) και αυτό είναι αρκετό.

Με κατηγόρησες ότι δεν ήμουν δίκαιος, ότι είχα κάνει “κλίκα” με τους ντόπιους και ότι δεν προσαρμοζόμουν με τις μεταγραφές (τρέφων σεβασμό για όλα τα παιδιά). Αργά λοιπόν τους θυμήθηκες, σημαντική βοήθεια μπορούν να σου προσφέρουν σ΄αυτό ο Βασίλης Καμακάρης και Ηλίας Κυρίτσης (ειμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ…)
Αποτελεί δικαίμωα του καθενός το να “γουστάρει” ή όχι κάποιον, όμως ο Παμμηλιακός ΔΕΝ είναι μαγαζί σου, όπως νομίζεις (δεν θα δούλευα ποτέ σ’ εσένα), εδώ μιλάμε για Σύλλογο.

Γνωστά είναι και τα πισώπλατα μαχαιρώματα, όπως και ο πόλεμος που δεχόμουν και θεσμικά, ως προπονητής, και προσωπικά, ως άνθρωπος τα τρία τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το γεγονός, ενω εγώ βρισκόμουν στην κηδεία του αδελφού μου, εσύ να λες στους γονείς ότι παράτησα την ομάδα και έφυγα.

Όπως γνωστός είναι και ο τρόπος που έγιναν οι τελευταίες εκλογές και ο τρόπος με τον οποίο απαμακρύνθηκε από τον Σύλλογο ένας από τους ζωντανούς θρύλους της ομάδας, ο Κώστας Νίνος (Σύμβουλος).
Αν και το θέμα δεν είναι ποσοτικό, υπάρχουν με τις ακαδημίες φωτογραφίες για δεις ότι όλα τα παιδιά, ταλαντούχα και μη, περνούσαν απ’ αυτές όταν εγώ είχα την ευθύνη. (σ΄αυτό μπορεί να σε βοηθήσει και ο ακούραστος τότε έφορας ακαδημιών κ. Πέρρος Μάλλης). Αλλά όταν μιλάτε για ακαδημίες, για παιδικό ποδόσφαιρο και αναπτυξιακές ηλικίες, μάθετε πρώτα τι είναι αυτές).

Διαβάζω ότι η ομάδα έφτασε στον τελικό με τη Μύκονο, στηριζόμενη στους οικοδόμους (ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τον όρο). Σου γράφω λοιπόν τη σύνθεση, μήπως και θυμηθείς: Αιβαλιώτης, Κυρίτσης, Μάλλης, Τσιριγωτάκης, Παπαδημητρίου, Συμεών, Ψαθάς, Καμπαναρος, Μήτσι, Στεφανής, παιδιά βγαλμένα όλα μέσα από τις… ανύπαρκτες ακαδημίες του Παμμηλιακού κατά κύριο λόγο. Γιατί άραγε διαλύθηκε αυτή η ομάδα, θα απαντήσεις κανείς; γιατί άραγε μετά το περίφημο Καμπ αξιολόγησης το καλοκαίρι και στις αρχές της προετοιμασίας μέχρι τώρα, οι 4-5 ποδοσφαιριστές ήταν εκτός πλάνων; θα απαντήσει κανείς; Όχι. Απαντώ λοιπόν εγώ: Τότε πηγαίνατε για Γ΄ εθνική, τώρα με τις πράξεις σας έχουν διαλυθεί τα πάντα και αυτοί είναι απαραίτητοι.
Δεν θέλω να αναφερθώ στον τρόπο που λύθηκε η συνεργασία μας (και αυτά γνωστά είναι).

Όσο για σένα κ. προπονητά, έχω να σου πω ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, ειδικότερα το ποδόσφαιρο, λαικός πολιτισμός και ένα από τα λίγα κοινωνικά γεγονότα που συγκεντρώνει ακόμη τόσο κόσμο, κατά συνέπεια, εμείς που το υπηρετούμε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Με αυτές τις αρχές μεγάλωσαν αυτοί οι αθλητές και αυτόν τον κοινωνικό ρόλο έπαιζε τόσα χρόνια ο Σύλλογος στην κοινωνία της Μήλου.

ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ σημαίνει ήθος, αξιοπρέπεια, αγάπη, μαχητικότητα, επικοινωνία, περηφάνια. Μια περηφάνια που πληγώθηκε ανεπανόρθωτα στο περίφημο ματς με τον Α.Ο. Σύρου, δεν χρειάζονται λεπτομέρειες, παρά μόνο να σου πω ότι αυτοί οι παίκτες δεν δείλιασαν και δεν θα δειλιάσουν ποτέ, γιατί έμαθαν να αγωνίζονται και όχι να δηλώνουν άρρωστοι με ίωση, κάτι το οποίο έκανες εσύ κ. προπονητά. Μάθε λοιπόν (όπως εύστοχα έγραψε κάποιος) πώς γράφεται το όνομα της ομάδας, ξεκίνα απ΄αυτό και μετά πάμε και στα υπόλοιπα.

Υ.Γ. Στέλνω τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου στη Μήλο που λάτρεψα και με φιλοξένησε 20 χρόνια.
Με τιμή

Ζαχαρίας Γκούτζας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή