Θυελλώδεις βοριάδες στις Κυκλάδες

Σταδιακή ενίσχυση των ανέμων αναμένεται από τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στον νομό Κυκλάδων, η όποια ενίσχυση θα κορυφωθεί το Σάββατο και σταδιακά θα αρχίσει να εξασθενεί από την Δευτέρα το απόγευμα. Ακολουθεί παρακάτω αναλυτική πρόγνωση ανέμων και καιρικών συνθηκών.
Καλό ήταν να ενημερώνεστε από τα τοπικά Λιμεναρχεία για τυχόν απαγορευτικά απόπλου που μπορεί να προκύψουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην κάνετε εργασίες σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά. Αν προκληθεί πυρκαγιά με τέτοιους άνεμους η εξάπλωσή της θα είναι ταχεία.

Παρασκευή 13/09

Άνεμοι: Αναμένονται σταδιακά ενισχυόμενοι βόρειοι άνεμοι, ιδίως από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Η ένταση αυτών θα είναι τις πρωινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ και με ριπές στα 8 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται ενίσχυση αυτών και πρόσκαιρα στα βόρεια τμήματα του νομού μας θα φτάσουν οι ριπές τα 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση των ανέμων στα 6 με 7 και ριπές στα 8 μποφόρ.

Καιρός: Τις πρωινές ώρες αναμένεται σχετικά αίθριος καιρός, ο οποίος στην συνέχεια θα μεταβληθεί σε μερικώς νεφελώδης.

Θερμοκρασία: 29 βαθμούς Κελσίου έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 14/09

Άνεμοι: Από τις πρώτες πρωινές ώρες
κιόλας οι άνεμοι στο σύνολο του νομού μας φαίνεται να πνέουν θυελλώδεις έως και πολύ θυελλώδεις στα 8 με 9 μποφόρ ωστόσο στο Στενό Καφηρέα οι άνεμοι δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 10 μποφόρ πρόσκαιρα. Αργά το απόγευμα αναμένεται σταδιακή πρόσκαιρη εξασθένηση με τους άνεμους να πνέουν στα 6 με 7 μποφόρ και ριπές 8 μποφόρ.

Καιρός: Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται αίθριος καιρός.

Θερμοκρασία: 28 βαθμούς Κελσίου έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 15/09

Την Κυριακή αναμένεται εκ νέου ενίσχυση των ανέμων από τις πρωινές ώρες και μετά με την έντασή τους να είναι στα 7 με 8 μποφόρ και με ριπές στα 9 μποφόρ, ενώ εξασθένηση αναμένεται τις βραδινές ώρες στα 6 μποφόρ με ριπές στα 7 μποφόρ.

Καιρός: Στο σύνολο του νομού Κυκλάδων  αναμένεται αίθριος καιρός.

Θερμοκρασία: 28 βαθμούς Κελσίου έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Μετεωρολογικά Νέα Ερμούπολης

SHARE