31 Ιανουαρίου, 2023

Τέλος οι Πανελλήνιες: Αλλάζει το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τη δημιουργία ενός νέου σχολικού συστήματος χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις, με το οποίο θα μπαίνουν οι μαθητές στα Πανεπιστήμια, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Το νέο σύστημα προβλέπει την αναβάθμιση του Λυκείου, καθώς με το απολυτήριο και τον ανάλογο βαθμό ο υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει στις σχολές της επιλογής του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει τη θέσπιση του «Εθνικού Απολυτηρίου» που θα αποτελεί και το διαβατήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τα σχολεία με την καθιέρωση διετούς Λυκείου και τετραετούς γυμνασίου.

Τη θέσπιση του νέου συστήματος -σε βάθος χρόνου- βασικός στόχος του οποίου θα είναι η ενίσχυση του Λυκείου, ώστε να μπορεί να εισάγεται κάποιος σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα βάσει του βαθμού του, περιέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

Οι αλλαγές στις οποίες αναφέρεται αφορούν το Λύκειο των δύο τάξεων και το Γυμνάσιο των τεσσάρων. Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αντώνης Λιάκος είχε παρουσιάσει και μία ολοκληρωμένη πρόταση που αφορούσε το ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου προβάλλοντας την Ελληνική αλλά και την Αγγλική Γλώσσα ως βασικά διδακτικά αντικείμενα στις δύο τάξεις του Λυκείου, αποκλείοντας όμως μαθήματα όπως τα Αρχαία και τα Μαθηματικά.

aftodioikisi.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *