27 Ιανουαρίου, 2023

Τέλος οι μάσκες από την 1η Ιουνίου

Σε αναστολή μπαίνει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας από 1η Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, σε όλους του χώρους (εσωτερικούς κι εξωτερικούς).

Το μέτρο, έχει εφαρμογή και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως αεροπλάνα, υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις, όπως τρένα, ΚΤΕΛ, κ.λπ.

Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο Ηλεκτρικός, το Μετρό, το τρόλεϊ και το Τραμ.

Επίσης, η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και τους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους. Παραμένει στα νοσοκομεία, στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές.

Στα Σχολεία τώρα, μπαίνει κι εκεί τέλος της χρήσης της μάσκας μέσα στην τάξη, όχι όμως κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων, όπου θα τηρηθούν και οι αποστάσεις.

Οι έλεγχοι για τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, rapid και μοριακών, οι υποψήφιοι των εξετάσεων τη φετινή χρονιά, δεν είναι υποχρεωτικό να πραγματοποιούν, σε αντίθεση με την σχολική χρονιά του 2021. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική, η διενέργεια rapid test στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

 

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *