30 Ιανουαρίου, 2023

Τα παιδιά του Ναυτικού ομίλου Μήλου στο Καστελόριζο

Μια πολύ σημαντική διοργάνωση ιστιοπλοΐας πραγματοποιήθηκε στο Καστελόριζο από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τους δήμους Βάρης ,Βάρκιζας και Βουλιαγμένης , το δήμο Καστελόριζου και την Ομοσπονδία Iστιοπλοΐας με μεγάλη συμμετοχή αθλητών- 25 ναυτικοί όμιλοι από όλη την Ελλάδα και ένας σύλλογος από τη Κύπρο- 120 σκάφη όπτιμιστ ,60 σκάφη λέιζερ και περίπου 30 σκάφη τεκνο [ιστιοσανίδες], συμμετείχαν στον αγώνα.
Ο Ναυτικός Όμιλος Μήλου συμμετείχε στον αγώνα με 7 αθλητές και αθλήτριες. Οι Φελντμαν Άννα και Αλεξία, ο Παπανδρέου Παύλος, ο Σκαρώνης Ιωάννης, ο Οικονομίδης Γιώργος και ο Βήχος Αρτέμης συμμετείχαν στη κατηγορία όπτιμιστ και ο Χαβάκης Γεώργιος στην κατηγορία λέιζερ. Πολύ σημαντική ήταν η εμπειρία για όλα τα παιδιά της Μήλου καθώς οι 5 από αυτούς συμμετείχαν για 1η φορά σε αγώνα.
Το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Μήλου συγχαίρει τους αθλητές και τον προπονητή που έλαβαν μέρος σε αυτή τη σημαντική και ιδιαίτερη διοργάνωση . Θα είμαστε κοντά τους ώστε να αναπτύξουμε το άθλημα της ιστιοπλοΐας τα επόμενα χρόνια και τα σκάφη του Ομίλου μας να ταξιδέψουν και σε άλλες θάλασσες . Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν οικονομικά ώστε να πραγματοποιήσουμε αυτή την αποστολή καθώς και τους φορείς και επιχειρήσεις : Τον Δήμο Μήλου , το Milos travel Πειρουνάκης , το γραφείο ενοικιαζομένων αυτοκινήτων Milos Rent Ν&Μ Μάλλης  Ευχαριστούμε τέλος τον πρώην πρόεδρο του ΝΟΜ Καραλεξήδη Παναγιώτη που συνόδευσε την αποστολή στο Καστελόριζο .
Τέλος θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητηριά μας στους διοργανωτές που αν και επρόκειτο για μια ιδιαίτερη και δύσκολη διοργάνωση κατάφεραν να την φέρουν εις πέρας προσφέροντας μεγάλη βοήθεια στους Ομίλους που έλαβαν μέρος .
Ημερολόγιο Αποστολής
Mε πολλές  ιδιαιτερότητες ο συγκεκριμένος αγώνας λόγω της μετακίνησης με κρουαζερορόπλοιο στο Καστελόριζο λόγω των καιρικών συνθηκών και λόγω της αλλαγής του προγράμματος της επιστροφής.
Δευτέρα                                                                                                                                                                                               12.00 άφιξη στο Καστελόριζο και αποβίβαση αθλητών και προπονητών στο λιμάνι.                                         12.30.-15.00 προετοιμασία σκαφών
15-17.30 αναμονή για τον αέρα και αναβολή τελικά για την επομένη μέρα.
19.30 τελετή έναρξης με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων, διοργανωτών και όλων των αθλητών προπονητών στο λιμάνι του Καστελόριζου.
Τρίτη                                                                                                                                                                                                    8.00 αποβίβαση και προετοιμασία σκαφών
9.00- 13:00 και πάλι αναμονή για τον αέρα
14.00 -15.30 δίνεται η 1η εκκίνηση και γίνονται 2 κούρσες για τις κατηγορίες λέιζερ και τέκνο με αέρα περίπου 2 Μποφώρ
15.40 δίνεται εκκίνηση για τα όπτιμιστ και πραγματοποιήθηκε μόνο 1 κούρσα λόγω αλλαγής του καιρού-αυξήθηκε η ένταση του αέρα  πάνω από 6 Μποφώρ και με πολύ μεγάλο κυματισμό  διακοπήκαν οι αγώνες.
Την Τετάρτη παρόλο ότι ήταν προγραμματισμένο να γίνουν κούρσες άλλαξε το πρόγραμμα της αναχώρησης του κρουαζερορόπλοιου και απλά όλοι οι αθλητές και προπονητές μάζεψαν τον εξοπλισμό τους και επιβιβαστήκαν στο πλοίο. Ήταν από τις λίγες φορές που σε αγώνες ιστιοπλοΐας γίνονται τόσο λίγες κούρσες-συνήθως γίνονται πάνω από 4.
Για το ΔΣ
Κουφός Στέλιος
Το κείμενο έγραψε ο προπονητής Ιστιοπλοΐας Καβαλιέρος Ιάκωβος

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *