4 Φεβρουαρίου, 2023

Τα εγκαίνια των Ιαματικών λουτρών “Λάκκου” στον Αδάμαντα της Μήλου (Photos)

Με επιτυχία έγινα τα εγκαίνια των Ιαματικών Λουτρών “Λακκου” Αδάμαντα. Τα λουτρά που για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες γίνεται αναφορά από την εποχή του Ιπποκράτη (σπήλαιο του Ιπποκράτη) , αποτελούν το νέο στολίδι για τον Αδάμαντα και το ισχυρό όπλο της Μήλου όσο αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό και την μεγαλύτερη διάρκεια της τουριστικής σεζόν στο νησί .

Η Μήλος με εννέα διαφορετικές πηγές αποτελεί μοναδικό φαινόμενο όσο αφορά τη συγκέντρωση πηγών με διαφορετικές θεραπευτικές σε ένα μικρό νησί. Τα παραπάνω ανέφερε στα εγκαίνια ο πρόεδρος της επιτροπής ανάδειξης των θερμών λουτρών “Λάκκου” Αδάμαντα , καθηγητής παθολογίας κ. Κουτσούκης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης που εξήρε τις ικανότητες και την διορατηκότητα του δημάρχου Μήλου κ. Δαμουλάκη να παράγει έργο σε δύσκολες εποχές για τη χώρα ενώ τόνησε ότι το έργο αυτό αφήνει σοβαρή παρακαταθήκη για την μελλοντική τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Τέλος ο δήμαρχος Μήλου ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για το έργο ιδιαίτερα την ΕΦΑ , τον κ. Δημήτρη Μωραίτη , το τοπικό συμβούλιο Αδάμαντα και τον πρόεδρο κ. Βασίλη Παπικινό . Ο τελευταίος επιμελήθηκε τον μπουφέ που ακολούθησε και την χρηματική αξία του μπουφέ θα την προσφέρει για ηλεκτρολογικό υλικό για τον Αδάμαντα.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο κ. Νίκος Ξενάκης , η κα. Τούλα Αρμένη και ο κ. Γιώργος Γαιτανής άνθρωποι που έβαλαν ένα “λυθαράκι” για την ολοκλήρωση του έργου. Τα λουτρά είναι πιστοποιημένα με αποτελέσμα να μπορούν να ενταχθούν στις παροχές υγεία του ΙΚΑ και θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από τον εσωτερικό χώρο των λουτρών

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *