6 Φεβρουαρίου, 2023

Συζήτηση για το περιβάλλον από την ΚΕΔΕ στη Μήλο

Με πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα έκλεισαν οι εργασίες της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών & Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στη Μήλο. Οι Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της επιτροπής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το νησί μας αλλά και να συζητήσουν περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν τη Μήλο, όπως οι ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει ένα νησιωτικός δήμος έναντι ενός ηπειρωτικού δήμου σε θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων.
Συγχρόνως την επιτροπή απασχόλησαν σημαντικά θέματα όπως το Εθνικό Νομοθετικό Ρυθμιστικό και Οργανωτικό Πλαίσιο για τη διαχείριση Αναλωθέντων Καυσίμων και Ραδιενεργών Αποβλήτων, οι παρατηρήσεις επί του σχεδίου ΚΥΑ για την αντιμετώπιση κινδύνων μεγάλων ατυχημάτων σχετιζόμενων με επικίνδυνες ουσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2012, οι προτεραιότητες στους τομείς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 κα.
Ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης στον σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής και τα υπηρεσιακά στελέχη της ΚΕΔΕ και παρουσίασε το Milos Phenomenon, κάνοντας αναφορά στους οικονομικούς πυλώνες του νησιού μας και στην ισόρροπη ανάπτυξη η οποία επιτυγχάνεται μέσα από κανόνες και χωροταξικό σχέδιο, δίνοντας το στίγμα της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου μας για τα επόμενα χρόνια η οποία περιλαμβάνει μεγάλα περιβαλλοντικά έργα για το νησί μας.
Παράλληλα η Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών & Περιβάλλοντος πραγματοποίησε επισκέψεις στο Μεταλλευτικό Μουσείο, το εργοστάσιο αφαλάτωσης και τους αμπελώνες στον Τράχηλα για να δουν από κοντά πως η αποκατάσταση ορυχείων μπορεί να δώσει θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη. Επιπλέον ξεναγήθηκαν σε μία από τις διαδρομές του Miloterranean.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών & Περιβάλλοντος και Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και ο Δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης ευχαριστούν θερμά τις χορηγούς εταιρίες Imerys Α.Ε., την Αιολική Μήλου Α.Ε., την ΕΕΚΟΜ Α.Ε., το Συνεδριακό Κέντρο Μήλου, την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου Μήλου, όλους τους ομιλητές για τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους καθώς και όλους τους συνεργάτες τους στην ΚΕΔΕ και τον Δήμο Μήλου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *