4 Φεβρουαρίου, 2023

Συνυπογραφή Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου σε υπόμνημα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εργασίας

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου συνυπογράφει, μαζί με τα άλλα σωματεία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας το υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εργασίας με αίτημα την άμεση απόδοση στα συνταξιουχικά σωματεία της εισφοράς, όπως αυτή προβλέπεται από τη διάταξη του άρθρου 102 του νόμου 4387/16 και τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του άρθρου 41 του νόμου 4611/19/

Κοινό Υπόμνημα διαμαρτυρίας των συνταξιουχικών οργανώσεων προς τον Υπουργό Εργασίας, με αίτημα η άμεση απόδοση σε αυτές της εισφοράς όπως αυτή προβλέπεται από την διάταξη τού άρθρου 102 του νόμου 4387/16 όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις του άρθρου 41 του νόμου 4611/19.

Κύριε Υπουργέ

Οι Συνταξιουχικές οργανώσεις από όλη την χώρα, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή τους, για την μη καταβολή των εισφορών κατά 0,20 ευρώ τον μήνα που παρακρατείτε από τους συνταξιούχους με την συναίνεσή τους για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Συνταξιουχικών οργανώσεων. Τα χρήματα αυτά αφορούν την στέγαση, τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, μισθοδοσίας προσωπικού, έξοδα ενημερωτικών εντύπων, καθώς την ανάπτυξη πολιτιστικών, κοινωνικών πνευματικών δραστηριοτήτων και έκφρασης αλληλεγγύης των συνταξιούχων.

Θεωρούμε απαράδεκτη και παράνομη την καθυστέρηση της καταβολής αυτής για τα έτη 2018, 19, 20, 21 που προβλέπονται από την νομοθεσία μέχρι και σήμερα. Τα μόνα χρήματα που αποδόθηκαν αφορούν το δεύτερο εξάμηνο του 2016, με υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον τότε Υφυπουργό κ. Αναστ. Πετρόπουλο και το σύνολο των εισφορών του έτους 2017 που υπεγράφη από τον τότε Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να μας δοθούν τα χρήματα που μάς ανήκουν δίχως καμία αναβολή. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία όλα τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Εσείς σκόπιμα αδιαφορείτε και εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθιες τις οργανώσεις μας, επιβιώνοντας με χρέη υποσχόμενα να καλυφθούν αναμένοντας την καταβολή των εισφορών μας. Είναι άξιο απορίας για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, ποια σκοπιμότητα υπηρετεί η τακτική των υποσχέσεων των κυβερνητικών παραγόντων στους εκπροσώπους των κεντρικών συνδικαλιστικών μας οργανώσεων, ότι αυτό το ζήτημα γρήγορα θα λυθεί, δίχως αυτό να γίνεται. Αυτό μόνο εσείς μπορείτε να απαντήσετε.

Εμείς σε κάθε περίπτωση μη γνωρίζοντας τι σκοπό έχετε, θεωρούμε την καθυστέρηση αυτή προκλητική και απαράδεκτη, όταν μάλιστα όλα αυτό τα χρόνια είμαστε παθόντες και μάρτυρες για το πόσο άμεσα εφαρμόζονται οι νόμοι που μας έχουν πετσοκόψει τα δικαιώματά μας. Όταν όμως πρόκειται έστω για την εφαρμογή μιας θετικής διάταξης τότε οι αποφάσεις εφαρμόζονται κατά το δοκούν και με μεγάλες καθυστερήσεις

Κύριε Υπουργέ

Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μην αποδίδετε τις συνδρομές των συνταξιούχων στα σωματεία τους. Τα ψέματα έχουν τελειώσει δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρατάτε χρήματα που μας ανήκουν και που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εφαρμόστε άμεσα την συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη και αποδώστε σήμερα τις συνδρομές στα σωματεία μας, που θα έπρεπε από προχθές να είχαν πληρώσει τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Για το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου

Ο Πρόεδρος                     Ο Γ.Γραμματέας

Γιώργος Μάλλης               Ασπασία Βεντούρη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *