29 Ιανουαρίου, 2023

Συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Μήλου στον αγώνα των καθηγητών.

Tο Εργατικό Κέντρο Μήλου τάσσεται υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής : «Η Κυβέρνηση που θέλει να λέγεται δημοκρατική μέσα σε οκτώ μήνες επιστρατεύει ακόμα 88.000 εργαζόμενους, που δεν είναι άλλοι από τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αυτή τη φορά και μάλιστα προληπτικά!

Αφού «εξάντλησε» το δήθεν διάλογο μαζί τους σε μια συνάντηση, χωρίς να έχει διάθεση ούτε καν να τους ακούσει, τους ανάγκασε να οδηγηθούν σε απεργία σε μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την τύχη των μαθητών πριν καν οριστικοποιηθεί η απόφαση των καθηγητών, με μιας χουντικής έμπνευσης απόφαση που θυμίζει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», τους έντυσε στο χακί.

Θα περιμέναμε την ευαισθησία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να την εδειχναν όταν πήγαιναν στα μαθήματα πεινασμένοι μαθητές, όταν τα σχολεία δεν είχαν θέρμανση στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όταν αντί για βιβλία δίνονται φωτοτυπίες, όταν η παιδεία μόνο δωρεάν δεν είναι, όταν οι άνεργοι γονείς διέκοπταν τα παιδιά τους από τα φροντιστήρια (φαινόμενο παραπαιδείας λόγω του ελλιπούς εκπαιδευτικού συστήματος που και η τωρινή Κυβέρνηση συντηρεί), όταν το 65% των νέων είναι άνεργοι και όταν πτυχιούχοι άνεργοι δημιουργούν τα νέα καραβάνια μεταναστών.

Οι εργαζόμενοι είμαστε και γονείς με παιδιά και είμαστε αυτοί που μαζί με τα παιδιά μας αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για το μέλλον τους. Απέναντι στους καθηγητές τους, ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ!

Το Εργατικό Κέντρο Μήλου συμπαραστέκεται στον αγώνα των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταδικάζει το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης κατά εγαζομένων όταν αποφασίζουν απεργιακούς αγώνες, απαιτεί από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω το ΦΕΚ της ντροπής 1139 της 11ης Μαΐου 2013, καθώς και να άρει την επιστράτευση κατά των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους ναυτεργάτες.

Το μόνο που απομένει στην Κυβέρνηση είναι να μας επιστρατέψει όλους!!! Έτσι θα απαγορέψει τις απεργίες.»


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *