Συλλυπητήριο μήνυμα των βουλευτών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Γιάννη Παλαιοκρασσά

Δήλωση Φίλιππου Φόρτωμα για την απώλεια του Γιάννη Παλαιοκρασσά

Μετά το άκουσμα της απώλειας του Γιάννη Παλαιοκρασσά ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, έναν άνθρωπο με βαθιές ηθικές αξίες και πολύ μεγάλη αγάπη για τις Κυκλάδες που επάξια εκπροσώπησε ως Βουλευτής και Υπουργός των Κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η παρουσία του στα κοινά σημαδεύτηκε από την εξαιρετική πορεία του ως επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών την περίοδο 1990-1992 κατά την οποία πέτυχε την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε πρωτογενή πλεονάσματα αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα.

 Οι ιδέες του Γιάννη Παλαιοκρασσά οδήγησαν στην πόρτα του την αδίστακτη 17 Νοέμβρη που τον έβαλε στο στόχαστρο της και κατά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του, χτυπήθηκε θανάσιμα ο Θάνος Αξαρλιάν. Συνέχισε όμως παρά τη στοχοποίηση του να παράγει έργο σεβόμενος τις αρχές του. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα την τιμή να τον γνωρίσω προσωπικά και κρατώ ως πολύτιμο οδηγό μου στην πολιτική, τις πολύωρες συζητήσεις μας. Καλό ταξίδι.»

Δήλωση Κατερίνας Μονογυϊού

Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Ιωάννη Παλαιοκρασσά,ενός σπουδαίου ανθρώπου, ικανότατου πολιτικού που σε όλη τηνμακρά θητεία του υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον με συνέπειακαι ανιδιοτέλεια. Με την πολιτική σταδιοδρομία του και τη στάση
του ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τουστην πολιτική ζωή της χώρας και στη Νέα Δημοκρατία.

Σαν Υπουργός Οικονομικών το 1990-1992 στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κατάφερε την επαναφορά της Ελληνικής  Οικονομίας στα πρωτογενή πλεονάσματα και αμέσως μετά έγινε  στόχος τρομοκρατικής επίθεσης της 17 Ν. Προσέφερε τα πάντα
σε δύσκολους καιρούς και κατάφερε να αναδείξει τις Κυκλάδες όσο λίγοι. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απλότητά του στους νησιώτες καιτην ιδιαίτερη φιλία που είχε με τον πατέρα μου.
Τον αποχαιρετούμε με αίσθημα σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στις Κυκλάδες, στην χώρα και στην παράταξη.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ