12 Δεκεμβρίου, 2023

Σύλλογος Γυναικών Μήλου: Συζήτηση για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και την πολιτιστική κληρονομιά της Μήλου

Σύλλογος Γυναικών Μήλου Η “ΑΦΡΟΔΙΤΗ” και η Ομοσπονδία Γυναικών Κυκλάδων (ΟΣΥΓΥ) σας προσκαλούν σε συζήτηση την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Μήλου στο πλαίσιο των δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος «eCHOing για την ανάκαμψη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της ανοιχτής καινοτομίας πανεπιστημίων»

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Μήλου «Η Αφροδίτη» και η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων (ΟΣΥΓΥ) σας προσκαλούν την Πέμπτη 02/11/2023 στις 17:00 στην αίθουσα  του ΚΑΠΗ Δήμου Μήλου στο Γηροκομείο Μήλου, να συζητήσουμε για τις διαστάσεις του Ευρωπαϊκού Πρόγραμματος Erasmus+ eCHOing «Ανάκαμψη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της ανοιχτής καινοτομίας πανεπιστημίων» του οποίου η ΟΣΥΓΥ είναι μοναδικός εταίρος για την Ελλάδα:

  • Γιατί είναι σημαντική η πολιτιστική μας κληρονομία; ποια στοιχεία τη συνθέτουν;
  • Πώς μπορούν η ακαδημαϊκή και επιστημονική γνώση να μας βοηθήσουν;
  • Τι είναι η ανοιχτή καινοτομία και πώς συνδέεται με την πολιτιστική κληρονομιά;
  • Ποια στοιχεία της πολιτισμικής μας κληρονομίας μπορούμε να αξιοποιήσουμε για τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος;

Τον Απρίλιο του 2023 στην Κέα συναντήθηκαν 60 άτομα, πανεπιστημιακοί από 4 πανεπιστήμια, μεταπτυχιακοί φοιτητές/-τριες και εκπρόσωποι Συλλόγων Γυναικών από 6 διαφορετικά νησιά και συνεργάστηκαν για να ετοιμάσουν προτάσεις για σημαντικά πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα των νησιών μας.

Η συζήτηση πραγματοποιείται με αφορμή την παρουσία της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Gaia Sasso από το Πανεπιστήμιο της Πίζα, στο νησί μας για τη Β’ Φάση του συμμετοχικού σχεδιασμού του προγράμματος. Υπεύθυνη του προγράμματος Erasmus+ eCHOing είναι η κ. Άννα Μαυρουδή, Αντιπρόεδρος της ΟΣΥΓΥ. Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Μήλου στο πρόγραμμα  αλλά και στη φάση υλοποίησής του είναι η κ. Ανδριώτη Ειρήνη, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Στη συνάντηση θα γίνει παρουσίαση μίας ολοκληρωμένης πρότασης  για τη δημιουργία μουσείου εικονικής πραγματικότητας για το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, που προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2024.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Μήλου «Η Αφροδίτης»,

Άννα Βλάχου,

Πρόεδρος

Παρασκευή Κάτρη,

Γεν. Γραμματέας

Για την ΟΣΥΓΥ,

Άννα Μαυρουδή,

Αντιπρόεδρος

Πληροφορίες: Ειρήνη Ανδριώτη

6949860709

eiriniandrioti@hotmail.com

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή