15 Ιουνίου, 2024

Στον Θεό τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια !

Στον «έβδομο ουρανό» έχουν φτάσει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όποιον  θέλει να πάει μέχρι τον Πειραιά. Χρυσάφι είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν τα εισιτήριά τους όσοι θέλουν να περάσουν μερικές μέρες στις Κυκλάδες.

Για να δούμε τα πράγματα πιο κοντά, πέρα από την ακριβή διαβίωση που πρέπει να υποστεί εκείνος που μένει στα Κυκλαδονήσια, ή που έρχεται να περάσει μερικές μέρες διακοπών στη Μήλο, έχει έναν επιπλέον πονοκέφαλο, για το ύψος του κόστους μεταφοράς του από τον Πειραιά προς τη Μήλο και αντίστροφα.

Συγκεκριμένα, αυτήν την εποχή  όποιος θέλει να μετακινηθεί από τη Μήλο προς τον Πειραιά με επιστροφή, θα πρέπει να καταβάλει 96,00 ευρώ με τα συμβατικά πλοία και 156,00 ευρώ με τα ταχύπλοα.

Να αναφέρομε εδώ ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και αφορούν ένα ατομικό εισιτήριο Aller Retour (με επιστροφή), χωρίς επίσης την σχετική έκπτωση που υπάρχει για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Στην περίπτωση δηλαδή που θέλει να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια με παιδιά άνω των 10 χρονών, θα πληρώσει 384,00  με τα συμβατικά , ή 624,00 με τα ταχύπλοα.

Αν τώρα η τετραμελής οικογένεια θέλει να μεταφέρει και το αυτοκίνητό της θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 158,00 ευρώ, φτάνοντας η δαπάνη στο ύψος των 542,00 μόνο τα εισιτήριά τους με τα συμβατικά πλοία. Αντίστοιχα τώρα, για τα ταχύπλοα θα πρέπει να πληρώσει 789,64 ευρώ.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, με τα πλούτη των ναυτιλιακών να αυξάνονται, από την άλλη ή αύξηση του κατώτατου μισθού που προχώρησε πρόσφατα η κυβέρνηση και τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, όχι μόνον δεν πετυχαίνουν τον στόχο που είναι η οικονομική ανάσα των καταναλωτών, αλλά δεν επαρκεί ούτε για τα αυτονόητα.

Για το Milos Voice

Παναγιώτου Θεμιστοκλής

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή