Στο κατώφλι των 3,00 € η τιμή της βενζίνης στη Μήλο…!!!

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. (και όχι μόνο αυτοί), λόγω της ακρίβειας των καυσίμων. Η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη, καθώς καθημερινά η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει, φτάνοντας σήμερα στη Μήλο τα 2,770 € lit.

Είναι απρόβλεπτο πλέον το πόσο θα φτάσει η τιμή των καυσίμων. Πριν μερικές βδομάδες, γινόταν λόγος πως η τιμή της βενζίνης θα φτάσει τα 3,00 €. Σήμερα, με την ταχύτητα που ανεβαίνουν οι τιμές στα καύσιμα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αν θα σταματήσει, ή θα ξεπεράσει ακόμη και τα τρία ευρώ.

Η κυβέρνηση εξαγγέλλει μέτρα, στην προσπάθειά της «να τραβήξει το χειρόφρενο» στην ανοδική πορεία των καυσίμων, χωρίς όμως να τα καταφέρνει όπως δείχνει η συνεχόμενη αύξηση των καυσίμων.

Η νησιωτική Ελλάδα είναι εκείνη που πληρώνει ακριβότερα τη νύφη, όπως δείχνουν τα πράγματα, με «σημαιοφόρο» στην ακριβή βενζίνη (αλλά και σε προϊόντα), τις Κυκλάδες.

Θα πρέπει να παρθούν ουσιαστικότερα μέτρα για τη στήριξη του καταναλωτή, κυρίως των νησιωτών, με μείωση της τιμής των καυσίμων στην αντλία και όχι πριν απ’ αυτήν, ή με μικροεπιδόματα, τα οποία ναι μεν καλώς δίδονται, αλλά δεν επαρκούν.

Εν τω μεταξύ, ένας επιπλέον προβληματισμός  των νησιωτών, είναι η μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής του ισοδύναμου καυσίμων.

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ