Στη Μήλο η Λίνα Μενδώνη για τα εγκαίνια της έκθεσης «τάφῳ κτερίζειν» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Τη Μήλο αναμένεται να επισκεφθεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη.

Οι σωστικές ανασκαφές που διενεργήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με αφορμή τα αιτήματα οικοδόμησης και επέκτασης των ορυχείων του νησιού, εμπλούτισαν με μεγάλο αριθμό θέσεων τον αρχαιολογικό χάρτη της Μήλου, οι οποίες ήταν άγνωστες μέχρι σήμερα.

Πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων ήρθαν στο φως, αλλάζοντας τα αρχαιολογικά δεδομένα και αναδεικνύοντας την διαχρονική σημασία που είχε η Μήλος στο Αιγαίο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, υλοποίησε μια νέα αρχαιολογική έκθεση στον προθάλαμο με τίτλο του Μουσείου με τίτλο : «τάφῳ κτερίζειν».

Στη νέα αυτή αρχαιολογική έκθεση, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό, στους Μηλιούς και στους τουρίστες του νησιού, ιδιαίτερα σημαντικά νέα ευρήματα που προέρχονται από τμήματα αποκαλυφθέντων νεκροταφείων και μεμονωμένων ταφών των μυκηναϊκών, αρχαϊκών και ρωμαϊκών χρόνων.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου, έχουν γίνει εργασίες ανακαίνισης.

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου και της νέας   περιοδικής έκθεσης των αρχαιολογικών ευρημάτων, θα εγκαινιάσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη την Πέμπτη 30.06.2022, ώρα 20:00, ενώ η έκθεση για το κοινό, ανοίγει την Παρασκευή 01.07.2022.

 

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ