14 Ιουλίου, 2024

Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ η Αχιβαδόλιμνη για πώληση

Περισσότερα από 150 ακίνητα ανά την Ελλάδα, συνολικής επιφάνειας άνω των 86.000 στρεμμάτων, έχουν ήδη περάσει στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με στόχο να αξιοποιηθούν για παραθεριστικές κατοικίες και για την κατασκευή ξενοδοχείων!

Σύμφωνα με το euro2day.gr τα μεγάλα ακίνητα πρόκειται να παραχωρηθούν/πωληθούν μέσω ξεχωριστής διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ τα μικρότερα θα πωληθούν μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά, μάλιστα, πως μέσω των ηλεκτρονικών δημοπρασιών μπορεί στα επόμενα χρόνια να συγκεντρώσει περίτα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, όταν τα μέχρι σήμερα συνολικά έσοδα του Ταμείου δεν φτάνουν αυτό τον αριθμό.

Μέσω της τιτλοποίησης στο Ταμείο προσπαθούν να προεισπράξουν έσοδα από αξιοποίηση ακινήτων που είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα λόγω δικαστικών προσφυγών και χωροταξικής νομοθεσίας.

Στη λίστα που έχουν φτιάξει οι σύμβουλοι του Ταμείου έχουν σημειωθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη κάθε ακινήτου. Σε πολλά εξ’ αυτών υπάρχουν ανοικτά θέματα με τη δασική υπηρεσία, σε άλλα αμφισβητείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ κάποια βρίσκονται σε περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας.

Στις Κυκλάδες, στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν μεταβιβαστεί 8 τουριστικά ακίνητα προς πώληση και αξιοποίηση. Για κάποια από αυτά υπάρχουν έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και προσφυγές στη δικαιοσύνη όπως για τις εκτάσεις στην παραλία Άγιος Προκόπιος Νάξου και στην παραλία Γαλησσά Σύρου (παλιός αιγιαλός).

Αναλυτικά η λίστα με τα ακίνητα των Κυκλάδων που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ είναι:

1.090.764 τ.μ. στις Λίμνη Αλυκών Νάξου με προτεινόμενη χρήση για παραθεριστικές κατοικίες.

161.776 στην παραλία Άγιος Προκόπιος Νάξου με προτεινόμενη χρήση για παραθεριστικές κατοικίες.

63.800 τ.μ. στη θέση Αχιβαδόλιμνη Μήλου (είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού) με προτεινόμενη χρήση για παραθεριστικές κατοικίες.

55.000 τ.μ. στην παραλία Αγία Κυριακή Τήνου με προτεινόμενη χρήση για παραθεριστικές κατοικίες.

37.000 τ.μ. στη θέση Φιλίζι (Σάντα Μαρία) Πάρου με προτεινόμενη χρήση για παραθεριστικές κατοικίες.

27.922 τ.μ. στην παραλία Γαλησσά με προτεινόμενη χρήση για παραθεριστικές κατοικίες – ξενοδοχείο.

26.523 τ.μ. στη θέση Αθίνι Άνδρου με προτεινόμενη χρήση για παραθεριστικές κατοικίες.

7.239 τ.μ. στην παραλία Λιβάδι Ηρακλειάς με προτεινόμενη χρήση για παραθεριστικές κατοικίες.

Πηγή: cyclades24.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή