29 Ιανουαρίου, 2023

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού στις Κυκλάδες

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο παραμονή Πρωτοχρονιάς στον νομό Κυκλάδων.
Η ημέρα αύριο θα ξεκινήσει με μουντό καιρό και πιθανόν κάποιες ψιχάλες ανά διαστήματα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Στην συνέχεια, όσο θα περνούν οι ώρες, ο καιρός θα επιδεινώνεται περισσότερο και θα έχουμε στην αλλαγή του χρόνου ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν και τα ξημερώματα του νέου έτους, ενώ στην συνέχεια τις πρωινές ώρες πιθανόν να παρουσιάσουν πρόσκαιρη εξασθένηση καθώς το κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού θα περνά πάνω από τον νομό μας.
Ωστόσο νέος κύκλος βροχών ασθενούς έως μέτριας έντασης θα υπάρξει από το απόγευμα της 1ης του μήνα, οι οποίες θα συνεχιστούν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 2/1. Οι άνεμοι αύριο 31/12 θα πνέουν από νότιες- νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι, 5 με 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα στα 7 με 8 μποφόρ κατά τη διάρκεια των φαινομένων.
Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα περνά από τον νομό μας τις πρωινές ώρες οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, ασθενείς και μέτριοι. Στη συνέχεια από το απόγευμα και μετά οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους- βορειοανατολικούς, στα 5 με 6 μποφόρ, τοπικά στα δυτικά τμήματα του νόμου ίσως φτάνουν και τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία αύριο θα φτάνει τους 12 βαθμούς Κελσίου μέγιστη, ενώ η ελάχιστη στους 8 βαθμούς Κελσίου.
Την Πρωτοχρονιά η μέγιστη θα ανέβει σχετικά έως τους 13-14 βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη στους 9 βαθμούς Κελσίου.
ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ: 
Στην αλλαγή του χρόνου τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι ισχυρά γι αυτό δείξτε την δέουσα προσοχή όσοι θα μετακινείστε εκείνες τις ώρες.
Προοπτική καιρού 2- 5/1/2019
Την Τετάρτη 2 του μήνα αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σκηνικού με επικράτηση νεφώσεων και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού στο ενδιάμεσο, χωρίς να αποκλείονται κάποια τοπικά φαινόμενα . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με την μέγιστη στους 10 και την ελάχιστη στους 8 βαθμούς Κελσίου.
Από Πέμπτη μέχρι και Σάββατο 5/1 φαίνεται η Χώρας μας να επηρεάζεται από πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, οι οποίες είναι ικανές να δώσουν χιονιά ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα.
Όσον αφορά στον νομό μας, αρχικά για την Πέμπτη 3 του μήνα, φαίνονται πολλές βροχές καθώς λόγω των αερίων μαζών, φαίνεται να δημιουργείται στο Ιόνιο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο δείχνει να έχει πορεία ανατολική και περνώντας μέσα από τον ηπειρωτικό κορμό της Χώρας να βγαίνει στο κεντρικό Αιγαίο και να βαθαίνει εκ νέου, δίνοντας κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να γίνει ακριβής πρόβλεψη ούτε της δυναμικής αλλά ούτε και του είδους του υετού, δηλαδή αν θα είναι βροχή ή και χιόνι εξαιτίας της χρονικής απόστασης και της διχογνωμίας των προγνωστικών μοντέλων για εκείνες τις ημέρες. Υπάρχουν πιθανότητες υπό προϋποθέσεις που αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχουν με βεβαιότητα, να δημιουργηθούν χιονοπτώσεις και στο νομό μας, τουλάχιστον στα ορεινά.
Για την προοπτική αυτή του καιρού θα ενημερωθείτε εκ νέου από την ομάδα μέσα στην εβδομάδα νεότερα και ασφαλή προγνωστικά δεδομένα.
Επιμέλεια:  Νίκος Πιταούλης , Τάσος Λ.
             Μετεωρολιγικά Νέα Ερμούπολης
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *