22 Ιουλίου, 2024

SOS για το Ενετικό Κάστρο της Κιμώλου εκπέμπει ο Θ. Μαγκανιώτης

Tην παρέμβαση του νέου υπουργού πολιτισμού κ. Παύλου Παναγιωτόπουλου για την διάσωση του Ενετικού Κάστρου Κιμώλου ζητάει με επιστολή του ο δήμαρχος Κιμώλου κ. Θεόδωρος Μαγκανιώτης. Ο δήμαρχος επισημαίνει και τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει η ενδεχόμενη κατάρρευση του κτήσματος. Ακολουθεί η επιστολή του δημάρχου Κιμώλου.

Κύριε Υπουργέ,

    αφού σας ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο σας, καθίσταται επιτακτική ανάγκη να ζητήσουμε τη συνδρομή σας για την άμεση αντιμετώπιση του κινδύνου κατάρρευσης της ιστορικής αρχοντικής «οικίας Βαφία», η οποία ευρίσκεται στο πλέον κεντρικό, πολυσύχναστο εμπορικό και τουριστικό σταυροδρόμι του μικρού μας Νησιού, της Κιμώλου.

    Δεδομένης της κρισιμότητας του παραπάνω προβλήματος έχουμε απευθυνθεί αμέτρητες φορές με έγγραφά μας αλλά και προφορικά τόσο στο Υπουργείο σας  όσο και στην 2η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  στην οποία υπαγόμαστε.

    Η 2η ΕΒΑ απάντησε όψιμα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 4887/10.12.2012 έγγραφό της, με το οποίο προτείνονται ουσιαστικές και βιώσιμες για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής λύσεις οι οποίες αποσκοπούν στην κατ’ ελάχιστον προστασία του Ενετικού Κάστρου Κιμώλου.

    Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά να ζητήσετε υπεύθυνη ενημέρωση από  την 2η Εφορία Βυζαντινών αρχαιοτήτων για το θέμα αυτό και να αποφασίσετε τουλάχιστον την υλοποίηση των προτεινόμενων από την Υπηρεσία αυτή λύσεων.

Κύριε Υπουργέ,

  Όταν θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα κατοίκων και επισκεπτών  του Νησιού μας, δυστυχώς θα είναι πολύ αργά για όλους μας.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή