22 Ιουλίου, 2024

ΣΟΦΙΑ ΨΑΘΑ: Το χαμόγελο των παιδιών μου με βοήθησαν στον εθελοντισμό.

Η μικρή μας κοινωνία έχει τους δικούς της “ήρωες”. Είναι τα πρόσωπα που βλέπουμε καθημερινά να κινούνται ανάμεσα μας. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι, που καθημερινά προσφέρουν, τις περισσότερες φορές εθελοντικά “το κάτι παραπάνω” για το γενικότερο καλό. Το milosvoice.gr θα παρουσιάζει άντρες και γυναίκες που προσφέρουν “το κάτι παραπάνω” πίσω από τη βιτρίνα, μακριά από την δημοσιότητα.

Εγκαινιάζουμε το προφίλ των εθελοντών με την κ. Σοφία Ψαθά που είχε την πρώτη της επαφή με τον εθελοντισμό, με την αιμοδοσία. Η Σοφία Ψαθά, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Μήλου όπως όλα τα μέλη της δούλεψαν σκληρά χρόνια τώρα για να εμπεδωθεί το αίσθημα του εθελοντισμού στα μέλη της ομάδας αλλά και τους κατοίκους του νησιού, με την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και κυρίαρχα στις παραλίες του νησιού.

“Το χαμόγελο των παιδιών μου, κάθε φορά που ολοκληρώναμε τον καθαρισμό μιας παραλίας, ήταν το καλύτερο βραβείο για εμένα”. Δίπλα στη Σοφία ο σύζυγος της, Απόστολος Γκαγκάκης συμφωνεί με ένα πλατύ χαμόγελο. Τα χνάρια που αφήνει στο πέρασμα της η Σοφία ακολουθούν πιστά ο επτάχρονος Νικηφόρος και η πεντάχρονη Έλλη.“Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπω, ότι τα παιδιά μου κάνουν μπάνιο σε καθαρές θάλασσες. Το χαμόγελο και η χαρά τους είναι το πιο πειστικό “ΝΑΙ” για να συνεχίσω την προσπάθεια μου”, μας λέει η κ. Ψαθά.

Η εμπειρία της Σοφίας στις εθελοντικές “διαδρομές” προβλέπει για το μέλλον του εθελοντισμού στο νησί μας εξαιρετική πορεία. “Το ευχάριστο είναι ότι όλο και περισσότερα νέα παιδιά ξέρουν το πόσο σημαντική για το νησί είναι η καθαριότητα και αβίαστα πλέον προσφέρουν εθελοντικά για μια πεντακάθαρη Μήλο”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή