31 Ιανουαρίου, 2023

Σκέψεις για ολικό lockdown σε όλη τη χώρα , αύριο οι ανακοινώσεις

Γενικό Lockdown σε όλη τη χώρα φαίνεται πως έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα φαίνεται πως θα το ανακοινώσει αύριο στις 12 στην συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και στην Αττική φαίνεται πως λειτούργησε αποφασιστικά για την επιβολή ολικού lockdown στη χώρα

Τα μέτρα θα είναι οριζόντια και σκληρά καθώς η κατάσταση φαίνεται πως δεν ελέγχεται πλέον ενώ το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση. Ολικό Lockdown στη χώρα λοιπόν από το πρωί του Σαββάτου στις 6 π.μ. ενώ θα έχει διάρκεια για 15 ή 30 μέρες.

Σήμερα λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν ξανά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, γενικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για ολική επαναφορά της Ελλάδας στο καθεστώς του Μαρτίου – Απριλίου, με κλείσιμο όλων των καταστημάτων, και του λιανεμπορίου, παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναφορά των SMS για τις μετακινήσεις στο 13033.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

 

dikaiologitika.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *