13 Απριλίου, 2024

Σεμινάριο Κρητικών χορών στη Μήλο

Η χορευτική ομάδα του συλλόγου Γυναικών Μήλου “Μιμάλις”διοργανώνει σεμινάριο Κρητικών χορών με το Γιάννη Μεγαλακάκη την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 και ώρα 19.οο στο Πολιτιστικό κέντρο του Δημοτικού σχολείο της Ζεφυρίας.

Πληροφορίες : 6989531058  Ευγενία Τσώνη . Κόστος συμμετοχής 10 ευρώ.

Στο Σεμινάριο ο μαθητής – ενδιαφερόμενος θα διδαχτεί σε υψηλό επίπεδο χορούς από ολόκληρη την Κρήτη, αυτοσχεδιασμούς-φιγούρες, θα γνωρίσει την κρητική παραδοσιακή μουσική, τους καλλιτέχνες, την μαντινάδα, τα μουσικά όργανα και το σημαντικότερο θα μάθει να εκφράζει την ψυχή του μέσα από τον χορό.

ΟΡΑΜΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ – ΣΤΟΧΟΙ : 
Όραμά μου είναι να διαδώσω και να προβάλλω την ιστορία και την τέχνη του κρητικού χορού σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η μεθοδολογία μας στα σεμινάρια έχει στόχο την ουσιαστική προσέγγιση της έννοιας της παράδοσης σε πολλές πτυχές της. Στον χορό πρώτα από όλα, την φιλοσοφία του κρητικού χορού, την μουσική, τον στίχο ,τους καλλιτέχνες, την ιστορία και πολλά άλλα.
Διδάσκουμε χορούς που καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την Κρήτη, πολλές παραλλαγές των χορών, πολλές φιγούρες και αυτοσχεδιασμούς και τον τρόπο δημιουργίας αυτοσχεδιασμών.
Δίνουμε στον μαθητή μία κατεύθυνση η οποία θα τον βοηθήσει να κατανοήσει την ουσία της έκφρασης του κρητικού χορού και της μουσικής και ανάλογα το ταλέντο και την προσωπική του προσπάθεια θα εξελιχθεί. Στο σεμινάριο ο χορευτής, θα διδαχθεί χορούς οι οποίοι έχουν προκύψει μετά από επιτόπια καταγραφή και έρευνα.

Άρα θα έρθει σε επαφή με την αλήθεια και την ουσία που κρύβουν οι κρητικοί χοροί.
Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι προς εκπαίδευση μπορεί να είναι:
Άτομα κάθε ηλικίας – εθνικότητας – χορευτικού επιπέδου κρητικών χορών, αλλά και με γνώσεις (σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο) σε άλλα είδη χορού.

Τελικός σκοπός μας είναι η αναβάθμιση και της τέχνης του κρητικού χορού σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Γιάννης Μεγαλακάκης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή