Ρεκόρ καθυστέρησης η καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Με ρεκόρ καθυστέρησης η καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου τόσο για τα καύσιμα, όσο και για τα ακτοπλοϊκά-αεροπορικά εισιτήρια.

Μάταια περιμένουν οι νησιώτες να δουν στο λογαριασμό τους την καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου.

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με τη συνέχιση, ή όχι του μέτρου.

Όσο για τους βουλευτές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «άκρα του τάφου σιωπή» επικρατεί γύρω από το θέμα. Τι απέγιναν τα ωραία λόγια περί αναβάθμισης του μέτρου και πραγματοποίηση πληρωμών;

Δέκα ολόκληροι μήνες (από τον Οκτώβριο του 2021 αν θυμάμαι καλά) έχουν συμπληρωθεί από την τελευταία καταβολή και από τότε καμία νέα κίνηση. Να θυμηθούμε ότι παλαιότερα γινόταν η καταβολή των ποσών τον επόμενο μήνα.

Το μέτρο, είναι οικονομική ανάσα για τον νησιώτη, καθώς ακριβοπληρώνει τη μετακίνηση του, σε αντιστοιχία με τον πολίτη των χερσαίων περιοχών.

Ιδιαίτερα φέτος, που τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν αυξηθεί 20-30% σε σχέση με πέρυσι, θα έπρεπε το Υπουργείο και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να δείξουν μεγαλύτερη κατανόηση και να προχωρήσουν άμεσα στην καταβολή των αδικαιολόγητα καθυστερημένων ποσών.

Εν τω μεταξύ, μπαίνοντας ο πολίτης στη σελίδα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, βλέπει ότι τα εισιτήρια της περιόδου που μιλάμε, δεν έχουν γίνει καν «επιλέξιμα» προς πληρωμή. Άρα, μάλλον αδύνατον να προλάβουν να πιστωθούν τα ποσά στις αρχές Αυγούστου.

Μπορεί οι τιμές στα καύσιμα να «έπεσαν» λίγο, στα εισιτήρια όμως παραμένουν εξαιρετικά υψηλές. Θα ήταν λοιπόν μεγάλη ανακούφιση αν η καταβολή των ποσών γινόταν στην ώρα τους.

Θα μπορούσε βεβαίως να υπάρχει μία κάποια πίεση για το θέμα, από την πλευρά των βουλευτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ