4 Φεβρουαρίου, 2023

Ρεκόρ αδιαφορίας για τον αθλητισμό της Μήλου

Οι άνθρωποι του κλασικού αθλητισμού, κάθε φορά που κάνουν το «λάθος» να επισκεφτούν αθλητικό χώρο, ένα στάδιο, ένα γυμναστήριο ή ένα κολυμβητήριο επιστρέφουν σπίτι τους με… πυρετό!

Όλοι οι χώροι άθλησης, από τον Έβρο έως την Κρήτη δέκα χρόνια μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας παρουσιάζουν εικόνα λεηλατημένης γης . Την ίδια εικόνα συναντάμε και στα επώνυμα στάδια και αθλητικές εγκαταστάσεις των απομακρυσμένων χωριών.

Ανάλογη εικόνα σχηματίζει ο επισκέπτης και στο Δημοτικό Στάδιο της Μήλου το οποίο περιλαμβάνει ένα επί 15ετία ασυντήρητο χωμάτινο στάδιο 6 διαδρομών με ελλιπή φωτισμό και ποδοσφαιρικό γήπεδο με πλαστικό χορτάρι το οποίο συντηρήθηκε μόλις πριν λίγες μέρες μετά από 2 χρόνια «αφασίας».

dimotiko_stadio02

Μια πρώτη διαπίστωση το ταρτάν του μήκους και του ύψους έχουν υποστεί μεγάλες φθορές και χρειάζονται αλλαγές. Μια δεύτερη διαπίστωση, ρίψεις δεν γίνονται αφού δεν υπάρχουν βαλβίδες !!!! Αυτές που υπήρχαν ισοπεδώθηκαν και καλύφθηκαν με πλαστικό χορτάρι  σε χώρο έξω από τον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαίρου. Οι νέες βαλβίδες σφαιροβολίας δισκοβολίας σαπίζουν εδώ και ένα χρόνο σε υπαίθριο χώρο. Τρίτη διαπίστωση, αναρχία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Περιπατητές, δρομείς, μαμάδες, αθλητές στίβου ανάκατοι πολλές φορές και με ποδηλάτες!!!!!

Ποιος θα τα ρυθμίσει αυτά; Μέσα σε αυτόν τον αθλητικό χώρο υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ένα κλειστό γυμναστήριο, ο …βομβαρδισμένος χώρος του πρώην γηπέδου μπάσκετ και ένα εγκαταλειμμένο ακατάλληλο γήπεδο για βόλεϊ. Δεν υπάρχουν χώρος προθέρμανσης, απαραίτητος για την σωστή λειτουργία ενός σταδίου και χώρος ρίψεων. Οι ρίψεις γίνονται στο σκάμμα του μήκους εναλλάξ με τους άλτες και δίπλα στους ποδοσφαιριστές !!!!.

Υπάρχει παντελώς έλλειψη οργάνων εκγύμνασης , υπάρχουν μόνο μπάλες για ..πιλάτες και κάτι λίγα απαρχαιωμένα και χαλασμένα όργανα ενδυνάμωσης. Και βέβαια μέσα στο χώρο του σταδίου υπάρχουνε κάποιες πρόχειρες μικρό εγκαταστάσεις για να κάνουν βάρη τα παιδιά του στίβου και χρησιμοποιούνται και σαν αποθήκες.

Οι βαλβίδες πατήματος των εγκαταλειμμένων σκαμμάτων του μήκους εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς, στους αθλούμενους ενώ όταν βρέχει μετατρέπονται τα 2 σκάμματα σε μικρές πισίνες, και ο στίβος μετατρέπεται σε πίστα κοπηλατοδρομίου κανόε καγιάκ, ενώ και οι σιδερένιες ράγες και τα τσιμεντένια ακατάλληλα κράσπεδα καιροφυλακτούν σαν ναρκοπέδια!!!.

Επειδή καθημερινώς αθλούνται από 300 και πλέον κάτοικοι του νησιού κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες, θα πρέπει και ο Δήμος Μήλου στην δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το στάδιο να διαθέσει λίγα χρήματα και να βελτιωθούν οι χώροι και οι συνθήκες άθλησης .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *