4 Φεβρουαρίου, 2023

“Task Force” για το Αιγαίο στον χώρο της Υγείας

Μια ομάδα “Task Force” για το Αιγαίο ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στον πολύπαθο τομέα της Υγείας σχεδιάζει το αρμόδιο Υπουργείο. 

Τα θέματα του ιατρικού προσωπικού στο νησιωτικό Αιγαίο, η έγκριση των οργανισμών των Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ, η ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς και οι ιατροί που θα καλύπτουν τις ακτοπλοϊκές γραμμές ήταν μεταξύ άλλων τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο κατά την επίσκεψή του στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου στον Πειραιά. 

Ο κος. Γρηγοράκος τόνισε ότι έχουν ήδη υπογραφεί οι διορισμοί όλων των ιατρών, που είχαν ολοκληρωθεί οι κρίσεις τους αλλά και των επικουρικών ιατρών για τα Νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ σε σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα του Υουργείου Υγείας Βασίλη Κοτζαμάνη, τον Αν. Διοικητή της 1ης ΥΠΕ Σωτήρη Ζώτο και τον Υπ. της 2ης ΥΠΕ Χαράλαμπο Πλάτση. 

Ακόμη ανακοίνωσε ότι στις προτεραιότητές του και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είναι η δημιουργία ομάδας “task force” στην περιοχή του Αιγαίου που θα αποτελείται από ιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς. 

Η επίλεκτη ομάδα θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο για την επίλυση προβλημάτων υγείας των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *