24 Ιουλίου, 2024

“Λιλιπούπολη” με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας Μήλου και την ορχήστρα των Κυκλάδων

«ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ από την Ορχήστρα των Κυκλάδων με μαέστρο τον Νίκο Κυπουργό και τη Σαββίνα Γιαννάτου στο τραγούδι. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Δήμου Μήλου»

Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή που έβγαινε στον αέρα από το 1976 ως το 1980 από το Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι. Ο δίσκος με τα τραγούδια της Λιλιπούπολης κυκλοφόρησε το 1980. «Το φαινόμενο Λιλιπούπολη» λέει η χορογράφος και ηθοποιός Ρεγγίνα Καπετανάκη, βασικός συντελεστής της ιδέας της Λιλιπούπολης, «οφείλει τη διαχρονικότητά του στο ότι προσφέρει σε όλους πάντα ένα μεγάλο ταξίδι στη χώρα των παιδικών αναμνήσεων και στον κόσμο του φανταστικού, όπου όλα είναι πιθανά μέσα από την πραγματικότητα. Κι έτσι δημιουργείται μια όαση ονείρου στην αναζήτηση ενός κόσμου ιδανικού“.

 Η Ορχήστρα των Κυκλάδων δημιουργήθηκε στην Ερμούπολη στα μέσα του 2010 από το Νίκο Κυπουργό και μια ομάδα μουσικών που  ζουν στη Σύρο, πραγματοποιώντας συναυλίες μέχρι σήμερα, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης , η Μαρία Φαραντούρη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Σαββίνα Γιαννάτου κ.α.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή