2 Δεκεμβρίου, 2023

“Κυνήγι θησαυρού” για μαθητές Γυμνασίου διοργανώνει η IMERYS

European Minerals Day 2015 – Μήλος
Rock_ers σε δράση!
Η Εταιρία Imerys/S&B διοργανώνει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου ένα πρωτότυπο «κυνήγι θησαυρού» με τη συμμετοχή των μαθητών των τριών τάξεων του Γυμνασίου Μήλου, στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών εκδηλώσεων European Minerals Day – www.mineralsday.com, http://www.mineralsday.eu/event/european-minerals-day-2015-9/

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Η εκπαιδευτική ξενάγηση στο γεωλογικό πλούτο του νησιού θα ακολουθήσει τη διαδρομή Νο 4 «Αγγεριά» του Miloterranean Geo Experience – www.miloterranean.gr.
Οργανωμένες ομάδες συμμετέχουν στο Κυνήγι του θησαυρού, συναγωνίζονται με αντίπαλο το χρόνο, κινούνται κατά μήκος της διαδρομής λύνοντας γρίφους και διεκδικούν το έπαθλο. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίσουν την ιστορία, τον γεωλογικό πλούτο και τα μυστικά της περιοχής, θα διασκεδάσουν ενδυναμώνοντας παράλληλα τις σχέσεις με τα μέλη της ομάδας τους!
Σκοπός του παιχνιδιού είναι η ενεργός συμμετοχή των παιδιών, που μέσα από μια διαδικασία έρευνας, μελέτης και θετικής σκέψης, εφόσον καταφέρουν να περάσουν από ορισμένα σημεία τα οποία δίνονται μέσα από ιστορικές, γεωλογικές, λογικές ή ακόμα και παραπλανητικές πληροφορίες, θα καταλήξουν στο τελικό σημείο στο οποίο τους περιμένει η επιβράβευση με πλούσια δώρα.
Εκτός από απαντήσεις σε γρίφους, το παιχνίδι θα έχει και “δοκιμασίες” που άλλοτε θα έχουν χιούμορ για να ενισχυθεί το κλίμα της διασκέδασης, άλλοτε βαθμούς δυσκολίας που θα εντείνουν την αγωνία και θα δημιουργούν πιθανές καθυστερήσεις και άλλοτε θα πρέπει να κινητοποιήσουν τη δημιουργικότητα της κάθε ομάδας. Τελικός στόχος, να παίξουν και να νικήσουν! Η κάθε ομάδα θα κριθεί στο τέλος από την ταχύτητά της, την όσο το δυνατόν πλουσιότερη συλλογή ορυκτών που θα ανακαλύψει και τον πιο εμπεριστατωμένο χάρτη της διαδρομής που θα δημιουργήσει.
_______________________________________________________________

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή