30 Ιανουαρίου, 2023

“Δένει” για 48 ώρες τα πλοία η ΠΝΟ

Δεμένα για δύο ημέρες θα παραμείνουν τα πλοία σε όλα στα λιμάνια όλης της χώρας, στις 20 και 21 Ιανουαρίου, με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας προχωρά σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αφήνοντας ανοιχτή την προοπτική κλιμάκωσης, η ημερομηνία της οποίας θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ.

Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ζήτησαν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Επίσης, χαρακτήρισαν «αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Στο μεταξύ εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασίσουν οι υπάλληλοι του ΝΑΤ που αντιδρούν στη νέα ρύθμιση για το ασφαλιστικό, την πορεία των κινητοποιήσεων τους. Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ πραγματοποιούν από τη Δευτέρα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, τονίζοντας ότι η ένταξη του ΝΑΤ στο ενιαίο ταμείο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *