5 Φεβρουαρίου, 2023

“DA” του Hugh Leonard σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια

Νέα δουλειά για την θεατρική σεζόν (Οκτώβριος του 2022), ετοιμάζει ο «δικός μας» σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας.

Συγκεκριμένα,   σκηνοθετεί το πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Hugh Leonard “DA”, στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ της Αθήνας ,με τον Γρηγόρη Βαλτινό  να ερμηνεύει τον εμβληματικό ρόλο του  “DA”.

Σε σημείωμά του ο Πέτρος Ζούλιας αναφέρει για το έργο :

«Ο «DA» είναι μια ολοζώντανη ανάμνηση ενός κόσμου που χάνεται και που όλοι εμείς έχουμε ανάγκη να κρατήσουμε πάσει θυσία, μέσα στη βίαιη και σκληρή πραγματικότητα που ζούμε. Ο DA είναι ο ήρωας της αθωότητας μας. Ο καλοκάγαθος παππούς, ο απλός, καθαρός άνθρωπος των αξιών και των καλών προθέσεων. Αυτός που ζυμώνεται με τη γη. Αυτός που ξέρει να βρίσκει την ευτυχία σε απλά, καθημερινά πράγματα. Αυτός που αγαπά χωρίς περιορισμούς, χωρίς ιδιοτέλεια.

Το αριστούργημα του Hugh Leonard ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου, παρελθόντος και παρόντος, παρουσίας και απουσίας, κωμωδίας και δράματος. Ένας είναι ο σταθερός στόχος του συγγραφέα. Να αναδείξει την ανθρώπινη ύπαρξη σε όλη την γκάμα των συναισθημάτων της. Να αγγίξει το παγκόσμιο, το διαχρονικό, την ουσία και το νόημα της περαστικής μας παρουσίας σε αυτό το μάταιο κόσμο που γρήγορα αλλάζει.

(Πέτρος Ζούλιας

Ο Πέτρος Ζούλιας, γνωστός για τις εξαιρετικές σκηνοθετικές του δουλειές, αφήνει τη δική του μοναδική νότα στον χώρο.

Ευρηματικός, ακούραστος και ταλαντούχος καθώς είναι, ανεβάζει και κρατά ψηλά τον πήχη στον χώρο της σκηνοθεσίας, αλλά και του Θεάτρου προσφέροντας μοναδικές στιγμές στο κοινό.

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *