Όλα έτοιμα για την εκδήλωση της καλοκαιρινής βεγγέρας του Πέρα Τριοβασάλου

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την καλοκαιρινή Βεγγέρα από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο  Πέρα Τριοβασάλου.

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος συνεχίζει την εκδήλωση της Καλοκαιρινής Βεγγέρας, αναβιώνοντας ήθη κι έθιμα του «Περατριοβασαλινού σπιτιού» και της Μήλου γενικότερα.

Όλη η προσπάθεια στηρίζεται στην αγάπη, το μεράκι και τον εθελοντισμό των ανθρώπων του Δ.Σ. του Συλλόγου, σ’ αυτούς τους ακούραστους ανθρώπους, με την Πρόεδρο του Συλλόγου κυρία Ανθούσα Ψαθά, να είναι από τους βασικότερους εμψυχωτές.

 

Πέρα από ένα πολιτιστικό δρώμενο, η βεγγέρα προσφέρει και χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή του νοικοκυριού στον Πέρα Τριοβάσαλο και τη Μήλο σε παλαιότερες εποχές.

Το όμορφο σκηνικό από υφαντά στρωσίδια και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν τα νοικοκυριά, η μουσική με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, τα εδέσματα που παρασκευάστηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο, προσφέρουν στους παρευρισκόμενους στιγμές πραγματικής διασκέδασης και ψυχικής ανάτασης.

Η χαρά και το μεράκι των διοργανωτών, επενδύει τη βραδιά, προσφέροντας στους επισκέπτες τη φιλοξενία, την αγάπη και στιγμές πραγματικής διασκέδασης, όπως ακριβώς οι άνθρωποι του Πέρα Τριοβασάλου πρόσφεραν σε εποχές δύσκολες, που δεν υπήρχε τη σημερινή πολυτέλεια.

Όλη η εκδήλωση ενώνει τους ανθρώπους με μοναδικό τρόπο, έτσι ώστε να νιώσει ο καθένας ότι βρίσκεται σε πραγματικά οικείο περιβάλλον.

Η «Βεγγέρα» είναι από τις εκδηλώσεις εκείνες, που συνεχίζουν την παράδοση της Μήλου, είναι μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάσει κανένας!

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους και την εθελοντκή ομάδα του Πολιτιστικού και  Εξωραϊστικού Συλλόγου του Πέρα Τριοβασάλου.

Συγχαρητήρια στους ακούραστους συνεχιστές της Μηλέϊκης παράδοσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 6 Αυγούστου, στον χώρο της παιδικής χαράς στον Πέρα Τριοβάσαλο και ώρα 21:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής  Παναγιώτου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ