7 Φεβρουαρίου, 2023

Ψυχοεκπαιδευτικές δημιουργικές δράσεις της Πειραματικής σκηνής Μήλου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ & EΦΗΒΟΥΣ. ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ – ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2015 – 2016

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΔΑΜΑΝΤΑ
6 ΣΚ 7-8/11, 21-22/11, 5-6/12 -2015 και 16-17/1, 30-31/1, 6-7/2-2016
Ομάδα Θεατρικής Δημιουργίας
και Ανάπτυξης της Συναισθηματικής Νοημοσύνης για παιδιά 8-12 ετών
”Συναισθηματοναύτες”

Οι συμμετέχοντες σ΄αυτόν το θεματικό κύκλο μαθαίνουν παίζοντας να εκφράζουν τα βασικά τους συναισθήματα ελεύθερα και να καλλιεργούν την ενσυναίσθησή τους. Οι Συναισθηματοναύτες, μέσα από το ταξίδι τους στη χώρα των συναισθημάτων και με εργαλεία το θεατρικό παιχνίδι, τις τεχνικές του Σωματικού-Αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου και της Ραϊχικής Σωματικής Ψυχοθεραπείας, αναγνωρίζουν το συναίσθημά τους, το συσχετισμό του με τη σωματική έκφραση και το εξωτερικό ερέθισμα που το προκαλεί, κι ανακαλύπτουν τρόπους επικοινωνίας του και διαχείρισής του. Μαθαίνουν έτσι να βρίσκονται ελεύθερα και ισότιμα στην ομάδα, να αφηγούνται με τον τρόπο τους το προσωπικό τους βίωμα, ν΄ακούν τις ιστορίες των άλλων, να συμμετέχουν ενεργά στην έκφραση του συναισθήματος και στην αντιμετώπιση των καταστάσεων που προκύπτουν. Όλα αυτά μέσα από παιχνίδια έκφρασης, εκτόνωσης, συγκέντρωσης, συνεργασίας κι ομαδικότητας, που προάγουν τη δημιουργικότητα, τη συνεργατικότητα και την αυτογνωσία. Η παρουσίαση θεατρικού δρώμενου κατά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου είναι προαιρετική και έγκειται στη διάθεση και τη δυναμική της ομάδας.
αριθμός συμμετεχόντων 8-14 άτομα
διάρκεια 6 Σαββατοκύριακα -12 τρίωρα
συχνότητα 2 συναντήσεις -1 ΣΚ- ανά δεκαπενθήμερο
συνδρομή 50 € συνολικά
παρουσίαση δρώμενου Κυριακή απόγευμα 7/2/2016
”Σωματοσυναίσθηση, Συναίσθημα και Συμπεριφορά,
ή αλλιώς, Συναισθηματοναύτες τζούνιορ”, Για παιδιά 4 – 6 ετών.

Μία συνάντηση της μιάμισης ώρας ανά δεκαπενθήμερο, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να συσχετίζουν σώμα και συναίσθημα ενώ ταυτόχρονα εισάγονται στις βασικές αρχές συνύπαρξης, συνεργασίας κα λειτουργίας των ομάδων. Είναι πολύ καλό να μπουν απ αυτήν την ηλικία στη διαδικασία, είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά.
30€ συνδρομή για 6 συναντήσεις.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχής: 8 άτομα.

Ψυχοεκπαιδευτικό Βιωματικό Εργαστήρι Εφήβων
”Συναισθηματική Νοημοσύνη -Ο Εαυτός μου, Εγώ κι οι Άλλοι”

Μέσα από ασκήσεις ατομικές και διαπροσωπικές, ομαδικά παιχνίδια και συζητήσεις, οι έφηβοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σ΄επαφή με το συναίσθημά τους, το συσχετισμό του με την πραγματικότητα, τη συμπεριφορά τους, τη λογική τους αλλά και το σώμα τους. Ένα βιωματικό εργαστήρι που θα εισάγει τους νέους στην έννοια της υγιούς πολύπλευρης ψυχονοητικής και σωματικής ανάπτυξης και το οποίο αποτελεί εργαλείο πρόληψης κι αντιμετώπισης της χαμηλής αυτοεκτίμησης, του άγχους, της επιθετικότητας, της κατάθλιψης.
για εφήβους 13-18 ετών
αριθμός συμμετεχόντων 8-16 άτομα,
διάρκεια 6 τρίωρες συναντήσεις
συχνότητα Σάββατο κάθε 15 μέρες

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *