23 Φεβρουαρίου, 2024

Πρόσκληση-Παρουσίαση βιβλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου

Η Παρουσίαση του βιβλίου, “Τα χέρια της θεάς ” στο νησί της θεάς Αφροδίτης στην Μήλο, του συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή , θα  γίνει το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023  στο Συνεδριακό κέντρο Μήλου «Γεώργιος Ηλιόπουλος», στις 18:00.

Μαζί η παιδική έκθεση ζωγραφικής από την ομάδα ArtMilos και τον δάσκαλο και ζωγράφος, Πέτρο Μάλλη και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Αδάμαντα Μήλου.

 

H Αφροδίτη ξαφνιάζεται όταν οι γονείς της τής ανακοινώνουν ότι μετακομίζουν μόνιμα από την Αθήνα στο νησί του μπαμπά, στη Μήλο. Το καλοκαίρι είναι γεμάτο ετοιμασίες για τη μεγάλη αλλαγή και στα Κύθηρα, το αγαπημένο της νησί όπου παλιότερα είχε αναζητήσει με τους φίλους της το δέκατο έβδομο κιβώτιο και το τέταρτο αλογάκι, φέτος θα πάει μόνο για λίγες μέρες. Τέλη Αυγούστου φτάνει στη Μήλο γνωρίζει καλύτερα τον τόπο και πιάνει κουβέντα με μια αλλιώτικη θεά, τη “μαμαζέλ Αφροντίτ”, που έχει κατασκευαστεί φτυστή η θεά Αφροδίτη της Μήλου. Μια θεά χωρίς χέρια…

Στο νησί οι παλιοί και οι νέοι φίλοι φτιάχνουν μια μεγάλη ομάδα με σκοπό να μάθουν το μυστικό που θα δώσει δύναμη στην “κουτσοχεριασμένη” θεά Αφροδίτη. Τι θα ψιθυρίσει στο κορίτσι το άγαλμα της θεάς που ξαφνικά θα αποκτήσει θερμοκρασία ανθρώπου; Και, εν τέλει, θα μπορέσει η μικρή Αφροδίτη να αγαπήσει σαν δικό της το νησί με τα χρωματιστά βράχια, ζώντας με τους “αθρώπους” που μιλούν μηλέικα και δεν αλλάζουν το νησί τους με κανένα;

Ο συγγραφέας

Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Από πολύ νωρίς άρχισε να γράφει ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Είναι φιλόλογος σε Γυμνάσιο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Γράφει στον τοπικό τύπο και σε ηλεκτρονικά περιοδικά. Ασχολείται με την επιμέλεια και κριτική λογοτεχνικών έργων, την παρουσίαση βιβλίων, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. Επιμελήθηκε επίσης και παρουσίαζε για 8 χρόνια τη λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή “Μιλάμε για το βιβλίο” στο Ράδιο 1 του Βόλου. Είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, τακτικό μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ), του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και πρώην ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Τεχνών και Γραμμάτων Θεσσαλίας. Τον Απρίλη του 2015 βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το Βραβείο Βασίλης Δ. Αναγνωστόπουλος ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προωθεί συνειδητά τη φιλαναγνωσία. Τέλος, το βιβλίο του “Το δέκατο έβδομο κιβώτιο” βρέθηκε μεταξύ των δέκα πρώτων στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας για το Βραβείο Αναγνωστών Public 2015. Ενώ το βιβλίο του «Το τέταρτο αλογάκι» κέρδισε το βραβείο αναγνωστών Public στην κατηγόρια «Ελληνικό παιδικό μυθιστόρημα» το 2008. Διδάσκει επίσης Παιδική Λογοτεχνία στο Τμήμα Νηπιοβρεφοκόμων του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ στον Βόλο.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή