14 Ιουλίου, 2024

Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε ανέργους από την S&B.

Με στόχο να συνεισφέρει αφ’ ενός στην τόνωση της νεανικής απασχόλησης και αφ’ ετέρου να προσφέρει επιστημονικές και τεχνολογικες επαγγελματικές εμπειρίες σε νέους εργαζόμενους ο όμιλος S&B παρουσίασε χθές 10/05, το πρόγραμμα YOU@S&B, το οποίο παρέχει σε άνεργους νέους τη δυνατότητα να αποκτήσουν ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία μέσω 9μηνης αμειβόμενης απασχόλησης στην εταιρεία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

Την παρουσίαση έκαναν ο πρόεδρος κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κρίτων Αναβλαβής σε Συνέντευξη Τύπου. Ο προυπολογισμός του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης θα ανέρχεται σε 400.000 ευρώ. Οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με 1.000 μηνιαίως για τους αποφοίτους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης , 900 μηνιαίως για τους αποφοίτους ΤΕΙ και 600 για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Κυριακόπουλος στην ομιλία του σημείωσε ότι το πρόγραμμα αποτελεί τη συμβολή της S&B στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα σήμερα. Αναφέρθηκε στη στόχευση του προγράμματος να δημιουργήσει μακροχρόνια αξία για την ελληνική κοινωνία, αφού οι 25 νέοι που θα απασχοληθούν στην S&B θα αποκτήσουν επαγγελματικές γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρία που θα βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Υπογράμμισε πως η εξοικείωση των νέων με τη σύγχρονη επιχείρηση και η απασχόλησή τους σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους, έχει στόχο να τους ενεργοποιήσει και να τους ενδυναμώσει.

Ο κ. Αναβλαβής από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του προγράμματος YOU@S&B στο πλαίσιο της στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας πως η Κοινωνική Συνεισφορά αποτελεί μια από τις Αξίες της εταιρείας. Τόνισε πως το YOU@S&B σχεδιάστηκε και υλοποιείται με γνώμονα τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τον επαγγελματισμό. Επεσήμανε πως είναι ένα πρόγραμμα με υψηλές απαιτήσεις, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλους τους εμπλεκομένους, από τους συμμετέχοντες νέους έως και τα ίδια τα στελέχη της S&B.

Tο YOU@S&B προσφέρει σε 25 απόφοιτους λυκείου, ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης με μικρή ή καθόλου επαγγελματική εμπειρία, 9 μήνες εργασίας στην εταιρεία S&B στους τομείς: Έρευνα & Ανάπτυξη, Εξόρυξη & Επεξεργασία, Περιβαλλοντική Διαχείριση, Συντήρηση Μηχανολογικού & Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού, Πωλήσεις, Επικοινωνία, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Χρηματοοικονομικά, Λογιστική, Πληροφορική, Ανθρώπινο Δυναμικό, Νομικές Υπηρεσίες, Εσωτερικό Έλεγχο και Γραμματειακή Υποστήριξη. Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα γίνονται από την ιστοσελίδα www.youatsandb.gr, όπου περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία επιλογής και το περιεχόμενο του προγράμματος. Οι 25 νέοι που θα επιλεγούν τελικά θα ξεκινήσουν την 9μηνη εργασία τους από το Σεπτέμβριο του 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.youatsandb.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή