27 Ιανουαρίου, 2023

Πως θα ταξιδεύουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε την Τρίτη (24.08.2021) τα νέα μέτρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορονοϊού και ανακοίνωσε τα όσα θα ισχύσουν για εμβολιασμένους και όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί και θέλουν να ταξιδέψουν, είτε στην ηπειρωτική είτε στη νησιωτική χώρα, με πλοίο, αεροπλάνο, τρένο και ΚΤΕΛ πρέπει να πληρώσουν 10 ευρώ για να κάνουν rapid test και μόνο σε ιδιωτικό εργαστήριο κι όχι σε δημόσια δομή.

Το εργαστηριακό τεστ για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες (ενηλίκους και ανηλίκους 12 έως 17 ετών) πρέπει να γίνει έως 48 ώρες πριν από το ταξίδι τους.

Για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών απαιτείται self test 48 ωρών, το οποίο παρέχεται δωρεάν από το κράτος ή αγοράζεται από το φαρμακείο.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρωτικά βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

 

newsit.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *