Ποιο είναι το πρόστιμο για ψάρεμα , ψαροντούφεκο και χρήση σκάφους σε περίοδο lockdown

Για 3 εβδομάδες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, είναι σε ισχύ το lockdown που περιλαμβάνει οριζόντια διαδικασία αναστολής δραστηριοτήτων σε όλη χώρα .

Στο διάστημα αυτό δεν θα γίνει καμία εξαίρεση μετακίνησης για το ψάρεμα και το κυνήγι . Για την αυστηρότερη τήρηση των μέτρων, τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.

Πόσο όμως είναι το πρόστιμο για ψάρεμα ή για μία βόλτα στη θάλασσα με το σκάφος;

Για όποιον αψηφήσει τα περιοριστικά μέτρα και βγει για ψάρεμα ή ψαροτούφεκο ΧΩΡΙΣ τη χρήση σκάφους θα πληρώσει 300 ευρώ πρόστιμο, αφού οι δύο αυτές δραστηριότητες δεν ανήκουν στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στο SMS.

Τα πράγματα είναι όμως πιο σοβαρά αν κάποιος πάει με το σκάφος του. Τότε, εκτός από τα 300 ευρώ πρόστιμο που θα επιβληθούν σε όσους επιβαίνουν, ο ιδιοκτήτης ή χειριστής θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο της τάξεως των 5.000 ευρώ για την παράβαση του Άρθρου 5 της ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 – ΦΕΚ 4899/Β/6-11-2020 “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.” όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

 “2.Απαγορεύεται εντός της ελληνικής Επικράτειας ο απόπλους και ο κατάπλους κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας”.

 

 

boatfishing.gr

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ