Ποια μέτρα τίθεται από σήμερα σε ισχύ για τις «κόκκινες» περιοχές-Κυκλάδες

Τα νέα μέτρα του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Αυστηρότερα μέτρα ισχύουν από σήμερα στις 6 το πρωί μέχρι τις 16 Μαρτίου σε όλη τη χώρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες οι κωδικοί μετακίνησης (sms) 2,3 και 6 αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Οι Κυκλάδες κατατάσσονται προς το παρών στην κατηγορία υψηλής επικινδυνότητας “κόκκινο ”

Σε όλα τα νησιά του νομού η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

Διευκρίνηση

Με το SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης , για τα μικρά νησιά (Μήλος) δεν ισχύει ο χιλιομετρικός περιορισμός και οι κάτοικοι μπορούν να μετακινούνται και πέραν των δυο χιλιομέτρων .

  • Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.
  • Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.
  • Παράλληλα, όσον αφορά τον κωδικό (sms) 4, τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα, εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.
  • Δ

Τα καταστήματα του Νομού Κυκλάδων λειτουργούν με τo σύστημα click away

Τα σχολεία  λειτουργούς δια ζώσης παρουσία και μόνο στα Λύκεια και ΕΠΑΛ τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση στις Κυκλάδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ