21 Ιουλίου, 2024

Η Πλακιώτικη ‘Ενωση συζητά για την αξιοποίηση του καταφυγίου του “Φλάρη” στις Πλάκες της Μήλου.

Κατά την 5η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πλακιώτικης ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του συλλόγου στις Πλάκες Μήλου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από τα μέλη τα παρακάτω.

1)      Συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την Λειτουργία της Έκθεσης Πλακιώτικης Φωτογραφίας(ωράριο λειτουργίας και ορισμός μελών που θα λειτουργούν την Έκθεση) , και τον προγραμματισμό των εργασιών και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ στις 03/08/2013

2)      Συζητήθηκαν  προτάσεις για την εξοικονόμηση χρημάτων από την χρήση νερού, αλλά και την δυνατότητα εγκατάστασης  ασύρματου ΔΩΡΕΑΝ δικτύου internet και δορυφορικής τηλεόρασης στο γραφείο του Συλλόγου

3)      Συζητήθηκαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν τους τελευταίους 2 μήνες στον Δήμο Μήλου,  όσον αφορά την Δημοτική συγκοινωνία, την Χωροθέτηση κάδων, Ζητήματα φωτισμού, σήμανσης του οικισμού, διαγραμμίσεων , προτάσεις οι οποίες συζητήθηκαν και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μήλου.

4)      Αποφασίστηκε να αναζητηθεί χορηγός ιδιώτης ή μεταφορική εταιρεία για την αμεση ΔΩΡΕΑΝ αποστολή από ΜΗΛΟ-ΑΘΗΝΑ και από ΑΘΗΝΑ-ΓΙΑΝΙΤΣΑ, ποσότητας ανω των 20.000 τεμαχίων πλαστικών πωμάτων (καπακιών) που εχουν ήδη μαζευτεί από κατοίκους αλλά και επιχειρήσεις του Νησιού και την προς τον σύλλογο Παραπληγικών Πέλλας .

5)      Συζητήθηκαν οι κινήσεις που έχουν γίνει για την ανακαίνιση-επισκευή της Παιδικής χαρά Πλακών με την άμεση πιστοποίηση της σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΛΟΤ (Φεκ 931/2009) από Δημόσιο η ιδιωτικό φορέα. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

6)      Συζητήθηκαν προτάσεις για την ενδεχόμενη λειτουργία του χώρου στο οποίο θα στεγαστεί το «Παραδοσιακό  Πλακιώτικο σπίτι»  σε ιδιοκτησία της Εκκλησίας, αλλά και προτάσεις για την λειτουργία του «Καταφυγίου» στο Φλάρη οι οποίες θα ανακοινωθούν στην επερχόμενη συνάντηση που θα γίνει, για αυτά τα θέματα, την Τρίτη 04/06 στο Δημαρχείο Μήλου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή