7 Φεβρουαρίου, 2023

«Πετάμε» τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από την Καθαρά Δευτέρα

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αναμένεται να πάψει να ισχύει από την Καθαρά Δευτέρα, που φέτος πέφτει στις 7 Μαρτίου, είπε στη τηλεόραση της ΕΡΤ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Παράλληλα, ωστόσο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επεσήμανε ότι η χαλάρωση των μέτρων θα πρέπει  να ακολουθείται από διαρκή επαγρύπνηση, επειδή η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Η δήλωση του κ. Εξαδάκτυλου αντιτίθεται στις έως τώρα εκτιμήσεις περί της χρονικής περιόδου που αναμένεται να αρθεί το εν λόγω μέτρο.

Συγκεκριμένα, Έλληνες επιστήμονες εκτιμούν ότι το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αναμένεται να ισχύει σίγουρα το Πάσχα, ίσως και μέχρι το καλοκαίρι!

«Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει»

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε προ ημερών ότι θα πορευτούμε με το μέτρο τουλάχιστον ως το Πάσχα.

«Φέτος το καλοκαίρι, με την Όμικρον και με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε μια κανονικότητα. Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει. Η Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

 

aftodioikisi.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *