15 Ιουνίου, 2024

Περιοδεία Κατερίνας Μονογυιού σε Σίφνο και Μήλο

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού συνόδευσε την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη στη Σίφνο και στη Μήλο. Ειδικότερα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Π.Π.Ι. Σίφνου, συνάντηση εργασίας με την Δήμαρχο κ. Μαρία Ναδάλη και με τον Σύλλογο Γυναικών Σίφνου. Έπειτα, η Κατερίνα Μονογυιού και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας παρευρέθηκαν στην ανοικτή συζήτηση με τους πολίτες για τη Δημόσια Υγεία και το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ». Όπως ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, δρομολογείται η προκήρυξη δύο επιπλέον θέσεων ιατρών και παράλληλα η άμεση κάλυψη για τους καλοκαιρινούς μήνες με επικουρικό προσωπικό μέχρι να τελεσφορήσουν οι μόνιμες προσλήψεις.

Στη συνέχεια, η βουλευτής και η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφτηκαν την Μήλο, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Κέντρου Υγείας Μήλου. κ. Κώστα Μακρή και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό. Έπειτα, ακολούθησε η υπογραφή συμβάσεων με το ΤΑΙΠΕΔ στο Κέντρο Υγειάς και η πραγματοποίησης της ανοιχτής συζήτησης με τους πολίτες για τη δημόσια υγεία και το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ». Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι οι ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού ήταν καθοριστικές για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου με μία επιπλέον νοσηλεύτρια, η οποία καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες κατά την θερινή περίοδο.

Η βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας που μας τιμά με την παρουσία της, βρίσκεται δίπλα στα ζητήματα που απασχολούν τους νησιώτες μας και δίνει λύσεις. Η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και η ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελούν την μεγαλύτερη προτεραιότητα τόσο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και όλων μας. Η σύμβαση που υπογράφηκε θα αναβαθμίσει σημαντικά τις κτιριακές υποδομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα νησιά μας. Η σύμβαση αφορά τα έργα της αναβάθμισης και ανακαίνισης των Κέντρων Υγείας Άνδρου, Τήνου, Πάτμου, Πάρου, Μήλου, Ίου και του Π.Π.Ι. Αστυπάλαιας με συνολική αξία 7,31 εκ. ευρώ. Παράλληλα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα συμβασιοποιηθούν τα έργα της αναβάθμισης και ανακαίνισης των Π.Π.Ι. Κέας, Κύθνου, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου, της ανακαίνισης και του εκσυγχρονισμού κτιριακών εγκαταστάσεων του Γ.Ν. Σύρου και της επέκτασης του Κέντρου Υγείας Αμοργού, συνολικού προϋπολογισμού 7,37 εκ. ευρώ.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή