19 Ιανουαρίου, 2025

Πασχαλινό αρνί ή κατσίκι (Πατούδο της Πάρου)

Ο Βασίλης Παπικινός  προτείνει πατούδο  ,ένα εορταστικό γεμιστό αρνί ή κατσίκι, από την Κυκλαδίτικη κουζίνα , με διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος από την γαστρονομία της Πάρου.

ΥΛΙΚΑ

1 μικρό αρνάκι ή κατσικάκι

Την συκωταριά από το αρνάκι ή το κατσικάκι

4 μάτσα φρέσκα κρεμμυδάκια

2 φλυτζάνια ελαιόλαδο

300 γρ.ρύζι

1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο

300 γρ.γραβιέρα Πάρου ή Νάξου ή Τήνου

1 φλιτζάνι σταφίδες

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας που έχουμε για ψήσιμο. Αφαιρούμε την συκωταριά μαζί με τα υπόλοιπα εντόσθια τα οποία κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε σε τηγάνι με το ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε κόψει ροδέλες, προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο ή τον μάραθο και μετά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό αλάτι πιπέρι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Κατεβάζουμε το συκώτι με το ρύζι από τη φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε κυβάκια και τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε το κατσικάκι ή αρνάκι μας εσωτερικά και εξωτερικά .Το γεμίζουμε με τη γέμιση του ρυζιού, ράβουμε με σπάγκο για να μην αδειάσει η γέμιση και αλείφουμε το ζώο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο .Ψήνουμε στους 180° για τρις ώρες

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή