22 Ιουλίου, 2024

Παραπέμπονται σε δίκη με βαριές κατηγορίες ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου.

Εκδόθηκε το πολυπόθητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αφορά τη γνωστή υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου στο Δήμο Μυκόνου και της υπεξαίρεσης χρημάτων που κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλη παρεπιδημούντων και δεν κατέληξαν στα ταμεία του δήμου.

Το Συμβούλιο Εφετών υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Οικονόμου, παραπέμποντας σε δίκη τους νυν και πρώην δήμαρχο Μυκόνου, αντιδημάρχους, υπαλλήλους και επιχειρηματίες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου.   

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Βερώνης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας εις βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

Για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται και οι δύο αντιδήμαρχοι του νησιού την περίοδο 2002 – 2009, κύριοι Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης,οι οποίοι εξακολουθούν και σήμερα να κατέχουν το αξίωμα του αντιδημάρχου.

Αποφυλακίσθηκε και ο δεύτερος υπάλληλος 

Επίσης, οι υπεύθυνοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου κατηγορούνται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Ωστόσο, μετά την αποφυλάκιση του π. υπαλλήλου Αντώνη Αρτέμη, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε και την αποφυλάκιση του  π. υπάλληλου Αντώνη Ρουσσάκη με χρηματική εγγύηση 150.000 ευρώ. Κατηγορείται επίσης ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος.

Απαλλάσσονται η αναπληρώτρια προϊσταμένη του δήμου, υπάλληλοι δύο τραπεζών και 12 επιχειρηματίες.

Πηγή : cyclades24.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή