Παραμένει σε … άθλια κατάσταση το οδόστρωμα στα Μαύρα Γκρεμνά

Δύο καλοκαίρια πέρασαν, κι απ’ ότι φαίνεται  θα έρθει και το τρίτο , που θα βρει το τμήμα του δρόμου στα Μαύρα Γκρεμνά (λίγο πιο πάνω από τους “Δεκατέσσερις” μέχρι σχεδόν το ακρογιάλι) στην άθλια κατάσταση και με υψηλή επικινδυνότητα να προκληθεί δυστύχημα στον ποιο πολυσύχναστο δρόμο του νησιού.

Επιπλέον, οι φωτεινοί σηματοδότες που ρύθμιζαν την προτεραιότητα των οχημάτων έπαψαν να λειτουργούν κι από τις δύο πλευρές. Η χαμηλή πλέον φωτεινή σήμανση κατά τις βραδινές ώρες δεν επαρκεί στο να προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς για την έκταση του προβλήματος που υπάρχει. Επίσης, λόγω της έλλειψης ικανού δημοτικού φωτισμού στο δρόμο στο σημείο αυτό, κάνει άκρως επικίνδυνη τη διέλευση των οχημάτων, ιδιαίτερα όταν από το αντίθετο ρεύμα έρχεται άλλο όχημα ρίχνοντας τα φώτα του στον απέναντι οδηγό, ο οποίος αδυνατεί πλέον να δει την υπάρχουσα σήμανση για το επικίνδυνο σημείο.

Όλα αυτά  είναι εντελώς απαράδεκτα ! Το μόνο που δείχνει αυτή η κατάσταση του επί  δύο χρόνια επικίνδυνου σημείου, είναι η αδιαφορία των αρμόδιων τοπικών αρχών, είτε λέγεται Δήμος Μήλου, είτε λέγεται Περιφερειακή Ενότητα Μήλου.

Τα ερωτήματα πολλά. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την επιδιόρθωση του ;  αν ΝΑΙ, πού οφείλεται η τόσο μεγάλη καθυστέρηση που εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή….;

Υπάρχουν πιέσεις για την επισκευή του σημείου, ή απλά επαναπαύτηκαν οι αρμόδιες αρχές σε μια πρώτη εκτίμηση και μια πρώτη γνωστοποίηση της κατάστασης προς το αρμόδιο Υπουργείο…;

Πού οφείλεται η τόσο μεγάλη καθυστέρηση της επιδιόρθωσης του δρόμου…;

Δεν είναι το μοναδικό σημείο βέβαια που χρήζει άμεσης επιδιόρθωσης στο νησί , αλλά τουλάχιστον αυτό θεωρώ πως εξυπηρετεί το σύνολο του Μηλέϊκου πληθυσμού.

Καλά τα νοικοκυρέματα στα λόγια, όπως ακούω σε πολλούς προεκλογικούς λόγους, αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά. Χρειάζονται πράξεις κύριοι αρμόδιοι !

Αν δηλαδή ήταν σε άλλο μέρος της Ελληνικής επικράτειας, θα καθυστερούσε το ίδιο η επιδιόρθωση του δρόμου…..;

 

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ