21 Ιουλίου, 2024

Πανηγυρικός εορτασμός της Οσίας Μεθοδίας στην Κίμωλο (Photos)

Πλούσιο σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες το τελευταίο διάστημα στην Κίμωλο. Σε συνδυασμό με τον εορτασμό της Οσίας Μεθοδίας και την παρουσία του Μητροπολίτη Σύρου- Μήλου – Μυκόνου κ. Δωρόθεου Β , πραγματοποιήθηκαν και τα Θυρανοίξια της Αγίας Ελεούσας.

Στο πανηγύρι της Οσίας Μεθοδίας παραβρέθηκε παρά το κρύο πολύς κόσμος και από τη Μήλο με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Δαμουλάκη και την πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Σοφία Βαμβακάρη. Το πανηγύρι στήθηκε στην πλατεία του Κάμπου. Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν πλούσιοι μεζέδες με κυρίαρχη την παρουσία της λαδένιας. Τα κιμωλιάτικα βιολιά έδωσαν τόνο στο γλέντι. Κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων ο δήμος Κιμώλου με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τάκη Σάρδη βράβευσε την εθελόντρια κ. Μαρία Κοντορουχά για την προσφορά της στην Κίμωλο.

Η εικόνα της Οσίας Μεθοδίας παραδώθηκε στην Κίμωλο στις 3 Αυγούστου 2013 . Η αγιογράφηση της εικόνας ανήκει στους Πέτρο Καλούδη και την γυναίκα του Αλεξάνδρα Κατσαίτη. Η εικόνα είναι δωρέα στη μνήμη των Γεωργίου Καλούδη , Διονυσίου Κατσαίτη και Λίτσας Νικολάου. Πρόκειται για μια μεγάλη φορητή εικόνα λιτάνευσης και προσκύνησης που αγιογράφησε η Κωνσταντίνα Συλίκου με αυγοτέμπερα και περιβάλλον φύλλο χρυσού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή