Οι νησιώτες διαμαρτύρονται για το Μεταφορικό ισοδύναμο

Είναι γνωστό ότι η καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου καθυστερεί χαρακτηριστικά.

Με το λογότυπο «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ _Μεταφορικό Ισοδύναμο», οι νησιώτες διαμαρτύρονται γι αυτήν την καθυστέρηση κι αυτή τη φορά, δημιούργησαν ιστοσελίδα με σκοπό να συλλέξουν διαδικτυακές υπογραφές, ούτως ώστε να πιέσουν τις διαδικασίες αλλά και τους αρμόδιους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου «να τρέξει γρηγορότερα» η καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου από τα εισιτήρια των μεταφορικών μέσων (ακτοπλοϊκά και αεροπορικά).

Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών φιλοξενείται στην σελίδα «Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου»

Η είδηση έρχεται από το «syrostoday.gr» και το πλήρες κείμενο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αναφέρονται τα εξής:

«Η χώρα μας βασίζεται στον τουρισμό των νησιών σε μεγάλο βαθμό, αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις δείχνουν μηδενικό ενδιαφέρον προς τους κατοίκους τους. Όπως οι πολίτες τηρούν τις υποχρεώσεις τους προς την Πολιτεία, το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και από την πλευρά της κυβέρνησης. Επιτέλους, εάν ενδιαφέρονται έστω και λίγο γι αυτούς, να προχωρήσει άμεσα η καταβολή του ΑΝΗΚΟ”.

 Να σημειωθεί ότι οι πληρωμές για τα εισιτήρια μετακίνησης των νησιωτών βρίσκονται στον “πάγο”, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί τα ποσά που αντιστοιχούν στους μήνες Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021.

 Επίσης, να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, βγήκε η απόφαση για την καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις του α΄ εξάμηνο του 2021.

 Οι τεράστιες χρονικές καθυστερήσεις καταβολής του Μ.Ι σε συνδυασμό με τις μεγάλες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έχουν δημιουργήσει μία δυσάρεστη κατάσταση για τους νησιώτες».

 

 Για το Milos Voice

Θεμιστοκλής Παναγιώτου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ